Игре

Beyond Fest 2023: Linija filmova obećava još jedno uzbudljivo izdanje najvećeg žanrovski fokusiranog festivala u Americi

Summary

Objavljena je postava festivala Beyond Fest 2023, a obećava još jedno uzbudljivo izdanje najvećeg žanrovski fokusiranog festivala u Americi. Festival će se održavati od 26. septembra do 10. oktobra i prikazaće raznoliki izbor od 55 filmova, uključujući specijalne projekcije, svetske […]

Beyond Fest 2023: Linija filmova obećava još jedno uzbudljivo izdanje najvećeg žanrovski fokusiranog festivala u Americi

Objavljena je postava festivala Beyond Fest 2023, a obećava još jedno uzbudljivo izdanje najvećeg žanrovski fokusiranog festivala u Americi. Festival će se održavati od 26. septembra do 10. oktobra i prikazaće raznoliki izbor od 55 filmova, uključujući specijalne projekcije, svetske premijere i restauracije.

Festival će otvoriti naučno-fantastični ep „The Creator“ redatelja Gareth Edwards-a, dok će kao zatvaranje biti prikazan film „Dream Scenario“ redatelja Kristoffera Borgli-a sa Nikolom Kejdžom u glavnoj ulozi. Među istaknutim filmovima postave su svetske premijere „It’s a Wonderful Knife“, „Welcome Space Brothers“, „History of Evil“ i 4K restauracije filmova „Cemetery Man“ i „The Church“.

Među drugim zapaženim filmovima su i nova verzija klasika Trome „The Toxic Avenger“, retro-slasher iz 80-ih „Totally Killer“ i „V/H/S/85“.

Beyond Fest 2023 će takođe imati posebne događaje i diskusije sa ikonama filmske industrije. Michael Mann će govoriti o svom klasiku „Manhunter“ i ikoničnom liku dr. Hannibalu Lecteru. Guillermo del Toro će proslaviti 10. godišnjicu svog epskog filma „Pacific Rim“. Brad Bird će prisustvovati projekciji svog oskarom nagrađenog animiranog filma „The Iron Giant“. A James Cameron će biti prisutan na posebnoj projekciji „The Abyss“, koju je napisao i režirao.

Festival će takođe odati priznanje poznatom reditelju Rogeru Cormanu kroz retrospektivu njegovog rada, gde će biti prikazani filmovi poput „Rock’n’roll High School“, „Piranha“ i „Grand Theft Auto“. Nakon projekcija, biće održana panel diskusija sa Cormanom i njegovim saradnicima.

Evrim Ersoy, glavni programski selektor Beyond Festa, izrazio je oduševljenje postavom ovogodišnjeg festivala, ističući da su nastojali da budu još veći, istovremeno predstavljajući nove reditelje koji predstavljaju budućnost kinematografije.

Beyond Fest 2023 obećava da će biti proslava žanrovskog filma, sa širokim spektrom filmova koji će oduševiti i zabaviti publiku. Od specijalnih projekcija i svetskih premijera do restauracija i diskusija sa legendama filmske industrije, na ovogodišnjem festivalu ima nešto za svakoga.