Игре

Sudski proces između Syed „SumaiL“ Hassana i Evil Geniuses zakazan za novembar 2023. godine

Summary

U sudskom sporu koji je privukao pažnju sveta esporta, uzbudljiv sudski obračun između Dota 2 zvezde Syed „SumaiL“ Hassana i poznate esport organizacije Evil Geniuses (EG) je pred nama. Nakon meseci intenzivne pripreme, obe pravne ekipe su spremne za suđenje […]

Sudski proces između Syed „SumaiL“ Hassana i Evil Geniuses zakazan za novembar 2023. godine

U sudskom sporu koji je privukao pažnju sveta esporta, uzbudljiv sudski obračun između Dota 2 zvezde Syed „SumaiL“ Hassana i poznate esport organizacije Evil Geniuses (EG) je pred nama. Nakon meseci intenzivne pripreme, obe pravne ekipe su spremne za suđenje pred porotom koje je zakazano za 6. novembar 2023. godine, u okružnom sudu Sjedinjenih Američkih Država za Severni okrug Kalifornije.

Dok se suđenje približava, objavljena je lista uticajnih svedoka, a među značajnim imenima su bivši visoko rangirani članovi organizacije Evil Geniuses. Među njima su bivši COO Philip Aram, bivši CEO Peter „ppd“ Dager, bivši igrači Saahil „Universe“ Arora, Clinton „Fear“ Loomis, Artor „Arteezy“ Babaev, Andreas „Cr1t-“ Nielsen i bivša CEO Nicole Lapointe Jameson.

Pravni tim Evil Geniuses je podneo niz „zahteva za priznanje“ Hassanu, sa ciljem da ga nateraju da prizna određene tvrdnje. Ti zahtevi uključuju izjavu da li je Hassan savetovan od strane Nicole Lapointe Jameson da se konsultuje sa advokatom pre potpisivanja bilo kakvih sporazuma. Međutim, legalni tim Hassana je izazvao jasnost i širinu termina „savetovati“ i „konsultovati“, što je dovelo do osporavanja ove tvrdnje. Ostali zahtevi za priznanje su odbijeni zbog potrebe za stručnim mišljenjima, zabrinutosti zbog nejasnog jezika i pravnih zaključaka.

Oba pravna tima će nastaviti prikupljati svedočanstvene dokaze u narednim mesecima kako bi ojačali svoje argumente. Konačna statistička konferencija je zakazana za oktobar radi osiguranja adekvatne pripreme za suđenje. Među obimnom kolekcijom dokumenata za suđenje nalazi se detaljan set uputstava poroti koji obuhvata 90 stranica i tumači složenosti slučaja, uključujući one specifične za esport industriju.

Ishod ovog suđenja ima značajne implikacije za esport industriju i zaštitu prava učesnika. Dok esport zajednica nestrpljivo očekuje presudu, ostaje budna, prepoznajući potencijalni uticaj koji ovaj slučaj može imati na budućnost industrije.