Игре

Steam Slavi 20. godišnjicu s velikim popustima i proslavom bitnih izdanja

Summary

Steam, prodavnica i platforma za igranje na računaru, koju je kreirala kompanija Valve, proslavlja svoju 20. godišnjicu specijalnom rasprodajom i pregledom najboljih izdanja tokom godina. Iako se mnoge popularne borilačke igre javljaju kao asocijacija na igranje na računaru, zanimljivo je […]

Steam Slavi 20. godišnjicu s velikim popustima i proslavom bitnih izdanja

Steam, prodavnica i platforma za igranje na računaru, koju je kreirala kompanija Valve, proslavlja svoju 20. godišnjicu specijalnom rasprodajom i pregledom najboljih izdanja tokom godina. Iako se mnoge popularne borilačke igre javljaju kao asocijacija na igranje na računaru, zanimljivo je primetiti da su Tekken 7 i Rag Doll Kung Fu dve igre koje se ističu u Steamovoj proslavi godišnjice.

Tekken 7, izdat 2017. godine, pokazao se kao uspešna borilačka igra, prodavši preko 2 miliona kopija u prvih dva meseca i dostigavši preko 10 miliona kopija prodanih širom sveta do danas. Uprkos nadolazećem izdanju Tekken 8, Tekken 7 i dalje ima jaku zajednicu na PC platformi, sa preko 4.400 igrača koji igraju istovremeno na Steamu.

Druga igra koju Steam ističe u proslavi godišnjice je Rag Doll Kung Fu, koju je razvio i objavio Mark Healey. Ova igra zauzima posebno mesto u Steamovoj istoriji, budući da je bila prva igra trećih strana koja je puštena u prodaju na ovoj platformi u oktobru 2005. Iako se možda ne smatra najboljom borilačkom igrom, Rag Doll Kung Fu se ističe zbog svoje jedinstvene kontrole i humorističkog stila.

Ograničena zastupljenost borilačkih igara u proslavi Steamove godišnjice može biti posledica činjenice da je borilačka gejming zajednica relativno nedavno počela da prihvata PC kao glavnu platformu, otprilike pre šest ili sedam godina. Međutim, sa sve većom popularnošću igranja na računaru, verovatno je da će više borilačkih igara postati prominentno u budućnosti.

U okviru 20. godišnjice, Tekken 7 je dostupan po ceni od 10 dolara za osnovnu igru ili 19,79 dolara za Definitivno izdanje do 19. septembra. Rag Doll Kung Fu takođe je dostupna za 0,99 dolara za one koji su zainteresovani da je isprobaju.