Игре

Otkrivena sličnost između planeta Eridani II iz Starfielda i Reach-a iz Halo serijala

Summary

Obožavaoci najnovije RPG igre Bethesda, Starfield, su napravili uzbudljivo otkriće unutar prostranog univerzuma igre. Jedan igrač je podelio svoje nalaze na Redditu otkrivajući da postoji planet u Starfieldu pod imenom Eridani II, koji izuzetno podseća na ikonični Reach iz Halo […]

Otkrivena sličnost između planeta Eridani II iz Starfielda i Reach-a iz Halo serijala

Obožavaoci najnovije RPG igre Bethesda, Starfield, su napravili uzbudljivo otkriće unutar prostranog univerzuma igre. Jedan igrač je podelio svoje nalaze na Redditu otkrivajući da postoji planet u Starfieldu pod imenom Eridani II, koji izuzetno podseća na ikonični Reach iz Halo serijala.

Igrač je objasnio da je u Halo mitologiji Reach drugi planet od Sunca u Eridani sistem. Kada je posetio Eridani II u Starfieldu, pronašao je prelep planet sa atmosferom pogodnom za disanje, sa sličnim biomima prikazanim u Halo Reach-u.

Iako se može očekivati da i Halo i Starfield referišu na stvarne svemirske sisteme i imaju planete prisutne u Eridani sistemu, neverovatna sličnost okruženja iznenadila je mnoge igrače. Korisnici Reddita su diskutovali o ovom otkriću, a jedan je čak komentarisao da je bilo prijatno iznenađenje videti sličnosti između ove dve igre, čak i ako bi se moglo smatrati slučajnošću.

Ne samo da postoji planet koji podseća na Reach u Starfield-u, već su igrači takođe primetili brodove pod imenom „Longswords“ u univerzumu igre koji se izuzetno sliče UNSC longsword-ovima iz Halo-a. Jedan igrač čak je spomenuo da je kupio ovaj brod upravo zbog njegove sličnosti sa longsword-om iz Halo-a.

Zajednica Starfielda ima oštar pogled za pronalaženje ovakvih detalja i ranije je rekreirala ikonične brodove iz drugih franšiza unutar igre. Iako Bethesda nije potvrdila da li su ovi znaci ka Halo-u namerno unešeni, otkriće je dodalo novi sloj dubine Starfield iskustvu za igrače.