Игре

Spider-Man 2 iskoristiće pun potencijal PlayStation 5 konzole

Summary

Očekivana ekskluziva za PS5, Spider-Man 2, iskoristiće snagu PlayStation 5 na načine na koje prethodne igre iz serijala nisu. U nedavnom intervjuu za IGN, članovi razvojnog tima Spider-Man 2 su razgovarali o raznim načinima na koje će nadolazeći nastavak iskoristiti […]

Spider-Man 2 iskoristiće pun potencijal PlayStation 5 konzole

Očekivana ekskluziva za PS5, Spider-Man 2, iskoristiće snagu PlayStation 5 na načine na koje prethodne igre iz serijala nisu. U nedavnom intervjuu za IGN, članovi razvojnog tima Spider-Man 2 su razgovarali o raznim načinima na koje će nadolazeći nastavak iskoristiti tehnologiju PS5.

Mike Fitzgerald, direktor tehnologije u Insomniac studiju, objasnio je da je Spider-Man 2 povezivanje svega što su naučili o razvoju za PS5. Na osnovu iskustva sa Spider-Man Remastered, Miles Morales i Ratchet and Clank, Insomniac je uspeo da proširi upotrebu ray tracinga u igri. Ray tracing se koristi za stvaranje realističnijih refleksija na vodi i drugim površinama, što poboljšava ukupno vizuelno iskustvo.

SSD i rešenje za skladištenje PS5 konzole takođe znatno utiču na igranje Spider-Man 2. Osim što eliminiše ekrane za učitavanje, SSD omogućava brže prolazak kroz otvoreni svet igre. Mogućnost brzog putovanja i prebacivanja likova je poboljšana kako bi igračima pružila besprekorno i uronjeno iskustvo.

Dodatna karakteristika tehnologije PS5 je haptički odziv kontrolera DualSense, što dodatno poboljšava uronjenost u Spider-Man 2. Haptika omogućava igračima da osete igru u svojim rukama, jačajući osećaj prisutnosti i angažovanosti. Takođe, zvuk igre je unapređen 3D audio tehnologijom, što stvara uronjenije i realističnije zvučno iskustvo.

Spider-Man 2 u potpunosti iskorišćava mogućnosti PS5 kako bi pružio vizuelno impresivno i uronjeno iskustvo igranja. Sa detaljnim i životnim likovima, prostranim otvorenim svetom i inovativnom upotrebom tehnologije, Spider-Man 2 postaje nezaobilazna igra za vlasnike PlayStation 5 konzole.