Игре

Sony registruje zaštitne znakove za buduće PlayStation konzole

Summary

Sony je registrovao zaštitne znakove za narednih pet verzija PlayStation konzole, uključujući PlayStation 6, 7, 8, 9 i 10. Iako ovo ne ukazuje na skoro izdanje PlayStation 6, ovim se obezbeđuju nazivi za buduću upotrebu. Sony je poznat po tome […]

Sony registruje zaštitne znakove za buduće PlayStation konzole

Sony je registrovao zaštitne znakove za narednih pet verzija PlayStation konzole, uključujući PlayStation 6, 7, 8, 9 i 10. Iako ovo ne ukazuje na skoro izdanje PlayStation 6, ovim se obezbeđuju nazivi za buduću upotrebu. Sony je poznat po tome što unapred registrova imena konzola, kao što su to uradili sa PlayStationom 5 2006. godine, koji je pušten u prodaju 2020. godine.

Uzimajući u obzir sedmogodišnji razmak između izdanja konzola, koji je bio slučaj u prošlosti, očekuje se da će PlayStation 6 biti lansiran 2027. godine. Ranije je Microsoft predvideo puštanje u prodaju PlayStationa 6 2028. godine. Izazovi u lancu snabdevanja sa kojima se suočava trenutna generacija konzola mogu rezultirati dužim ciklusom konzole, sa dodatnim godinama dodatim u uobičajenu vremensku liniju izdanja.

Međutim, treba napomenuti da će se do trenutka kada PlayStation 10 bude pušten u prodaju 2056. godine, pejzaž gejminga možda značajno promeniti. Postojanje tradicionalnih fizičkih konzola može biti zamenjeno strimovanjem ili još naprednijim tehnologijama poput neuronskih implanta ili simulacija virtuelne stvarnosti.

Iako budućnost hardvera za gejming ostaje neizvesna, jedna stvar koja će verovatno nastaviti jeste rivalstvo između konzola. Ratovi konzola, poput aktuelne konkurencije između PlayStationa i Xboxa, očekuje se da će trajati i u narednim godinama.