Игре

Ghostwire: Tokyo privukao šest miliona igrača

Summary

Developer Tango Gameworks nedavno je saopštio da je šest miliona igrača istraživalo jezive ulice Ghostwire: Tokija. Taj prekretni trenutak je podeljen sa gejming zajednicom na Twitter-u, izražavajući zahvalnost fanovima. Ghostwire: Tokyo je prvobitno bio ekskluzivan za PlayStation konzole godinu dana […]

Ghostwire: Tokyo privukao šest miliona igrača

Developer Tango Gameworks nedavno je saopštio da je šest miliona igrača istraživalo jezive ulice Ghostwire: Tokija. Taj prekretni trenutak je podeljen sa gejming zajednicom na Twitter-u, izražavajući zahvalnost fanovima.

Ghostwire: Tokyo je prvobitno bio ekskluzivan za PlayStation konzole godinu dana pre nego što je konačno objavljen na Xbox-u, što je verovatno doprinelo povećanju broja igrača. Takođe, igra je postala besplatna za sve pretplatnike Xbox Game Pass-a, što je dodatno privuklo nove igrače da se upuste u njegov nadprirodni svet.

Recenzija Ghostwire: Tokija Eurogamer-a je primetila da iako su vizuelno impresivne, inspiracije iz folklorne tradicije nisu u potpunosti ispunile svoj potencijal. Mehanika borbe i ponavljajuće aktivnosti su identifikovane kao oblasti koje su sputavale ukupno atmosfersko iskustvo igre.

Digital Foundry je, u svojoj analizi Xbox verzije, rekao da Ghostwire: Tokyo na Xbox-u zadržava neke tehničke probleme prisutne u verziji za PlayStation 5, pa čak i uvodi nove probleme. Ovi tehnički problemi uključuju loše performanse, sporu kontrolu i grafičke neusaglašenosti. Bez obzira na ove nedostatke, priznali su jedinstvenost igre kao hibrida otvorenog sveta horora-avanture iz prvog lica.

Uprkos svojim manama, Ghostwire: Tokyo je uspeo da očara milione igrača, koji nastavljaju da istražuju njegove uklete ulice. Nadprirodna atmosfera igre i karakteristični elementi gejmpleja doprineli su njenom popularitetu među fanovima horor žanra.