Игре

Prvi bager na baterije predstavljen u Tampi

Summary

Sims Crane and Equipment Co. je u ponedeljak otkrio prvi bager na baterije na svetu u svojim korporativnim prostorijama u Tampi. Ova premijera u Sjedinjenim Američkim Državama organizovana je u saradnji sa Liebherr-om, dizajnerom bagra i međunarodnim proizvođačem opreme. Baterijski […]

Prvi bager na baterije predstavljen u Tampi

Sims Crane and Equipment Co. je u ponedeljak otkrio prvi bager na baterije na svetu u svojim korporativnim prostorijama u Tampi. Ova premijera u Sjedinjenim Američkim Državama organizovana je u saradnji sa Liebherr-om, dizajnerom bagra i međunarodnim proizvođačem opreme.

Baterijski motor bagra na gusenicama prikazuje potpuno eliminisanje lokalnih emisija ugljenika, čime postaje ekološki prihvatljiva opcija. Ima sposobnost rada osam sati bez priključivanja na struju i može beskonačno dugo raditi kada je priključen na izvor napajanja. Ova inovacija odražava posvećenost Sims-a održivosti i smanjenju karbonskog otiska svojih operacija.

Kada je reč o performansama, nema kompromisa između električne verzije bagra na gusenicama i verzije sa dizel motorom. U stvari, zvaničnici Sims-a tvrde da električni model funkcioniše podjednako efikasno kao tradicionalni dizel modeli. Ovaj napredak pokazuje potencijal električne tehnologije da zameni konvencionalnu opremu koja se pokreće fosilnim gorivima u građevinskoj industriji.

Takođe, bager na baterije ima značajnu prednost u smislu buke. Značajno je tiši od svog dizel ekvivalenta, što ga čini idealnim izborom za građevinske projekte u stambenim zonama, bolnicama i drugim lokacijama osetljivim na buku. Ova funkcija omogućava izvođenje građevinskih radova bez uznemiravanja okoline.

Dodavanje bagera na baterije u flotu za iznajmljivanje Sims-a dodatno učvršćuje njihovu poziciju kao lidera u industriji. Sims Crane and Equipment Co. je jedna od najvećih kompanija za iznajmljivanje bagera i usluge podizanja tereta u Sjedinjenim Američkim Državama, a njihova flota u Floridi je najveća u državi. Kompanija je osnovana 1959. godine i pruža tešku opremu za podizanje tereta i transport u građevinskim i industrijskim projektima.