Игре

Raindrop Sprinters: Arkadna igra za Switch koja pruža zanimljivo iskustvo

Summary

Raindrop Sprinters je nezavisna igra dostupna za Switch koja donosi arkadno iskustvo igračima. Igra ima jednostavnu, ali zanimljivu igru u kojoj upravljate mačkom predstavljenom kao pokretna šapa, sa zadatkom da pređete ekran sa jedne strane na drugu. Izazov leži u […]

Raindrop Sprinters: Arkadna igra za Switch koja pruža zanimljivo iskustvo

Raindrop Sprinters je nezavisna igra dostupna za Switch koja donosi arkadno iskustvo igračima. Igra ima jednostavnu, ali zanimljivu igru u kojoj upravljate mačkom predstavljenom kao pokretna šapa, sa zadatkom da pređete ekran sa jedne strane na drugu. Izazov leži u izbegavanju kišnih kapi koje padaju sa nadstrešnice, a brzina i intenzitet kišnih kapi se povećavaju kako igra napreduje.

Cilj u standardnom režimu igre je završiti 40 ekrana, ali postoje i dodatni ciljevi koji otključavaju bedževe i moćne veštine. Jedan interesantan aspekt su mehanike izbegavanja u poslednjem trenutku, gde igrači dobijaju bonuse za poene ako uspešno izbegnu kišne kapi u poslednjem trenutku.

Da bi pomogao igračima na njihovom putovanju, postoji mehanika usporenog kretanja koja se može aktivirati pritiskom na dugme. Ova snaga se brzo troši i treba je koristiti strateški. Pored toga, igra nudi TATE režim za autentično iskustvo arkade, kao i druge načine igre poput „Bez kraja“ i „Mačke i psi“ za dodatnu raznovrsnost.

Raindrop Sprinters možda neće privući svakoga, ali za one koji uživaju u arkadnim igrama zasnovanim na refleksima, nudi duboki sistem bodovanja i zaraznu igru. Jednostavnost dizajna i zadovoljstvo uspešnog izbegavanja kišnih kapi pod svim uslovima mogu biti zaista zadovoljavajući. Iako može nemati dug vek trajanja za većinu igrača, pruža dobro osmišljeno i pametno iskustvo.