Игре

Raging Surf: Novi set Pokémon kartica sa jedinstvenim terenskim tipovima

Summary

Pokémon TCG Japan je započeo s nagoveštajima svog novog seta pod nazivom Raging Surf, koji će biti deo Scarlet & Violet ere. Ova ekspanzija, koja se fokusira na Tera Garchomp, puštena je u prodaju 22. septembra i sadrži 62 karte, […]

Raging Surf: Novi set Pokémon kartica sa jedinstvenim terenskim tipovima

Pokémon TCG Japan je započeo s nagoveštajima svog novog seta pod nazivom Raging Surf, koji će biti deo Scarlet & Violet ere. Ova ekspanzija, koja se fokusira na Tera Garchomp, puštena je u prodaju 22. septembra i sadrži 62 karte, bez uključivanja tajnih retkih karata.

Raging Surf nastavlja trend započet u prethodnom japanskom setu, Ruler of the Black Flame, uvodeći Tera Pokémona sa jedinstvenim terenskim tipovima koji se razlikuju od standardnih. Jedan od ovih Tera Pokémona je Tera Garchomp ex, koji će biti vodenog tipa. Pretpostavlja se da će ovaj set biti deo engleskog izdanja Pokémon TCG seta za avgust 2023. godine, pod nazivom Scarlet & Violet – Paradox Rift. Takođe postoje glasine da će Scarlet & Violet – Paradox Rift biti kombinovana sa kartama iz upravo najavljenih japanskih ex Starter Setova koji predstavljaju Tera Mewtwo ex i Tera Skeledirge ex, ali ove informacije nisu potvrđene.

Interesantan dodatak Raging Surf setu je uvođenje Gimmighoul-a i njegove evolucije, Gholdengo, što predstavlja prvi pojavljivanje hiljaditog Pokémona u Pokémon TCG-u. Gimmighoul ima dve forme: Chest Forma, koja je rođena unutar riznice pre 1500 godina i Roaming Forma, koja je nastala iz strasti koja je prožela novčić. Gholdengo je sastavljen od 1000 novčića i ima telo koje je napravljeno da brzo ispaljuje novčiće na svoje neprijatelje.

Vredno je obratiti pažnju na japanske setove jer često pružaju uvid u to šta bi engleske setove moglo da očekuje. Budite u toku sa pregledima karata iz Scarlet & Violet seta i drugim vestima o Pokémon TCG na stranici Bleeding Cool.