Игре

Pokemon sarađuje sa Van Gogh muzejom u novoj kooperaciji

Summary

The Pokemon Company i Van Gogh muzej nedavno su najavili saradnju koja će se lansirati 28. septembra. U teaser videu koji je objavljen kao najava, Pikachu i Eevee trče kroz polje suncokreta, podsećajući na jedan od Van Gogovih poznatih slika. […]

Pokemon sarađuje sa Van Gogh muzejom u novoj kooperaciji

The Pokemon Company i Van Gogh muzej nedavno su najavili saradnju koja će se lansirati 28. septembra. U teaser videu koji je objavljen kao najava, Pikachu i Eevee trče kroz polje suncokreta, podsećajući na jedan od Van Gogovih poznatih slika. Video potom otkriva preobražaj neba u sliku Van Goga, sa verzijom njegove čuvene slike Suncokret koja prikazuje Pokemon Sunflora.
Ova saradnja predstavlja još jedan primer saradnje The Pokemon Company-a sa poznatom muzejom. Prethodno, 2018. godine, Pokemon je sarađivao sa Tokijskim metropolitanskim umetničkim muzejom, pružajući posetiocima priliku da kupe posebne karte za Pokemon Trading Card Game sa likovima crtanim u stilu Munkovog Vrištanja. Ove limitirane izdanje karte brzo su postale vrlo tražene među kolekcionarima zbog svoje ekskluzivnosti i retkosti.
Nadolazeća saradnja sa Van Gogh muzejom izaziva uzbuđenje i radoznalost oko toga šta će ona obuhvatiti. Iako detalji o konkretnoj prirodi partnerstva još uvek nisu otkriveni, fanovi i ljubitelji umetnosti s nestrpljenjem očekuju otkrivanje 28. septembra.
Ova saradnja ističe stalni trend spajanja popularne kulture i likovne umetnosti. Spajanjem kreativnosti Pokemona i ikoničnih umetničkih dela Van Goga, ovo partnerstvo nastavlja da briše granice između različitih umetničkih formi.