Игре

Picross S+ dolazi na Nintendo Switch

Summary

Jupiter, originalni developer serijala Picross, najavio je novu igru pod nazivom Picross S+ za Nintendo Switch. Ova kolekcija uključuje sav sadržaj iz devet Picross naslova koji su uklonjeni sa Nintendo 3DS eShop-a ranije ove godine. Picross S+ će biti izdan […]

Picross S+ dolazi na Nintendo Switch

Jupiter, originalni developer serijala Picross, najavio je novu igru pod nazivom Picross S+ za Nintendo Switch. Ova kolekcija uključuje sav sadržaj iz devet Picross naslova koji su uklonjeni sa Nintendo 3DS eShop-a ranije ove godine. Picross S+ će biti izdan 2024. godine.

Zatvaranje Nintendo 3DS eShop-a dovelo je do uklanjanja svih devet Picross naslova koji su bili dostupni na platformi. Srećom, Picross S+ za Nintendo Switch sada će uključiti sav prethodno dostupan sadržaj u jednom preuzimanju. Igrači mogu kupiti kompletnu kolekciju za $44.91 / £35.91 ili kupiti ostalih osam naslova zasebno po ceni od $4.99 / £3.99 tokom lansiranja.

Jedno primetno dodavanje u Picross S+ je uključivanje sadržaja iz igre Picross e9, koja je prethodno izdata samo u Japanu. To znači da će igrači na zapadnoj obali konačno moći da dožive čitavu seriju na Nintendo Switch-u.

U nedavnom intervjuu za VGC, Hirofumi Murakami, predsednik kompanije Picross Corporation, otkrio je da imaju sistem za skladištenje kako bi sačuvali podatke starijih naslova, uključujući serijal Picross e za 3DS. To sugeriše da studio ima planove da na neki način iskoristi ove stare igre. Sa ukupno 15 Picross naslova dostupnih na 3DS-u, moguće je da će ostatak serijala stići na Nintendo eShop u budućnosti.

Nintendo i kompanija Picross Corporation sarađuju skoro 30 godina, a prva igra u franšizi, Mario’s Picross, izdata je širom sveta 1995. godine. Od tada je serijal Picross, adaptacija Nonograms / Hanjie, objavljen u skoro 40 izdanja, što ga čini doslednim popularnim izborom za prenosive konzole.

Dok fanovi s nestrpljenjem očekuju izlazak Picross S+, mogu se pripremiti tako što će pogledati neki od najboljih dodataka za Nintendo Switch i obezbediti dovoljno prostora za skladištenje uz pouzdanu SD karticu za Switch. Takođe, dostupne su i druge odlične igre za Nintendo Switch koje igrači mogu istraživati dok čekaju Picross S+.