Игре

Ogerpon – Nova omiljena Pokemon forma za takmičarsku igru Teal Mask

Summary

Nedavno izdanje DLC-a Scarlet and Violet The Teal Mask predstavilo je Ogerpon, moćnog i omiljenog novog Pokemona. Sa svojim slatkim izgledom i impresivnom borbenom snagom, Ogerpon je brzo postao favorit među igračima. Dok VGC zajednica nestrpljivo očekuje njegovo uključivanje u […]

Ogerpon – Nova omiljena Pokemon forma za takmičarsku igru Teal Mask

Nedavno izdanje DLC-a Scarlet and Violet The Teal Mask predstavilo je Ogerpon, moćnog i omiljenog novog Pokemona. Sa svojim slatkim izgledom i impresivnom borbenom snagom, Ogerpon je brzo postao favorit među igračima. Dok VGC zajednica nestrpljivo očekuje njegovo uključivanje u takmičarsku igru, pojavile su se rasprave o upotrebljivosti Ogerponovih četiri različite forme.

Ogerponove forme određene su maskom koju nosi, koja ne samo da menja njegovu vrstu već i njegovu sposobnost. Opcije uključuju čistu travu sa Defiant sposobnošću, travu/vatru sa Mold Breaker sposobnošću, travu/vodu sa Water Absorb sposobnošću ili travu/kamen sa Sturdy sposobnošću. Da bi rasvetlio situaciju, dvostruki regionalni šampion Joseph Ugarte nedavno je podelio svoja razmišljanja o svakoj formi u YouTube videu.

Prema Ugarteu, forma Žiža Ognjendla Mask Ogerpon se ističe kao najobetavnija forma za takmičarsku igru. Ova forma se dobro sinhronizuje sa popularnim Pokemonima u metagami poput Heatrana i Tornadusa. Naročito, sposobnost Mold Breaker Hearthflame Ogerpona omogućava mu da zaobiđe imunitet Heatrana na napade vatrenom vrstom koji mu daje njegova sposobnost Flash Fire. To stvara strategijsku prednost sprečavajući Heatrana da lako promeni Pokemona kako bi se suprotstavio potencijalnim napadima Ogerpona.

Takođe, kada je uparen sa Tornadusom, Žiža Ognjendla Ogerpon postaje odličan partner. Tornadus može da iskoristi svoju sposobnost Prankster da odmah postavi sunce sa napitkom Sunny Day, pružajući Ogerponu napad Ivy Cudgel vatrenog tipa pojačan sunčevom svetlošću. Da bi maksimizirao svoj potencijal za nanosanje štete, Ogerpon može da aktivira svoju sposobnost Embody Aspect kroz Terastallizing, dalje pojačavajući svoju sposobnost napada. Sa inherentno visokim probojem kritičnog napada Ivy Cudgel, Ogerpon postaje značajna sila sposobna da probije kroz protivničke timove.

Ugarteova mišljenja se poklapaju sa ostalim VGC igračima, kako se može videti na Reddit niti gde igrači glasaju za svoju omiljenu Ogerpon formu. U trenutku pisanja, Hearthflame forma je dobila oko polovine glasova, što ukazuje na njenu popularnost i potencijal za takmičarsku igru sa Teal Maskom.

Kao zaključak, dok VGC zajednica nestrpljivo očekuje uključenje Ogerpona u takmičarsku igru, forma Žiža Ognjendla Mask je izronila kao predvodnik zbog svoje raznovrsnosti i sinhronizacije sa popularnim Pokemonima u metagami. Biće interesantno videti kako će igrači prilagođavati svoje strategije kako bi maksimizirali potencijal ovog slatkog i moćnog Legendarnog Pokemona.