Игре

Nvidia objavio strateško partnerstvo sa Reliance Industries i Tata Consultancy Services (TCS)

Summary

Nvidia, vodeći proizvođač grafičkih procesorskih jedinica (GPU), je objavio strateško partnerstvo sa Reliance Industries i Tata Consultancy Services (TCS) radi izgradnje infrastrukture veštačke inteligencije (AI) i obuke inženjera. Partnerstvo je otkriveno nakon sastanka između premijera Indije Narendre Modija i izvršnog […]

Nvidia objavio strateško partnerstvo sa Reliance Industries i Tata Consultancy Services (TCS)

Nvidia, vodeći proizvođač grafičkih procesorskih jedinica (GPU), je objavio strateško partnerstvo sa Reliance Industries i Tata Consultancy Services (TCS) radi izgradnje infrastrukture veštačke inteligencije (AI) i obuke inženjera. Partnerstvo je otkriveno nakon sastanka između premijera Indije Narendre Modija i izvršnog direktora Nvidia-e Jensena Huanga.

Kao deo saradnje, indijska multinacionalna konglomeracija Reliance Industries će sarađivati sa Nvidia-om radi uspostavljanja AI infrastrukture visokih performansi u svojim podatkovnim centrima. Ova infrastruktura će dodatno podržati digitalne inicijative Reliance-a i ojačati njegove mogućnosti u područjima kao što su maloprodaja, telekomunikacije i zdravstvo. Korišćenjem napredne GPU tehnologije Nvidia-e, Reliance ima za cilj ubrzati AI-inovacije i unaprediti korisničko iskustvo u svojim različitim poslovnim vertikalama.

Osim toga, partnerstvo uključuje zajedničke napore između Nvidia-e i TCS, globalnog pružaoca IT usluga, radi obuke velikog broja inženjera u oblasti AI. TCS će iskoristiti Nvidia-ovu platformu dubokog učenja i infrastrukturu kako bi pružio sveobuhvatne obuke za svoje zaposlene. Ova saradnja ima za cilj da odgovori na rastuću potražnju za veštinama iz oblasti AI i da podrži razvoj stručne radne snage u Indiji.

Ova najava potvrđuje Nvidia-inu posvećenost širenju prisustva na brzo evoluirajućem tehnološkom tržištu Indije. Partnerstvom sa Reliance Industries i TCS-om, Nvidia ima za cilj da kombinuje svoje stručnosti u naprednoj tehnologiji sa raznovrsnim iskustvom i širokim dosegom ovih indijskih konglomerata.

Ovo partnerstvo ne samo da ima korist za uključene organizacije, već takođe ima potencijal da doprinese opštoj digitalnoj transformaciji i tehnološkim napretcima u Indiji. Kroz uspostavljanje AI infrastrukture i obuku inženjera, Nvidia, Reliance Industries i TCS zajednički preduzimaju korake ka iskorišćavanju moći veštačke inteligencije radi podsticanja inovacija i rasta u zemlji.