Игре

NRG Esports napušta Apex Legends esport zbog nedostatka podrške od strane EA i Respawn

Summary

NRG Esports nedavno je objavio da napušta Apex Legends esport zbog onoga što smatra nedostatkom podrške od strane EA i Respawn. Nakon pet godina u igri, NRG je odlučio da izađe iz esporta, otpustivši svoje igrače iz ALGS ekipe i […]

NRG Esports napušta Apex Legends esport zbog nedostatka podrške od strane EA i Respawn

NRG Esports nedavno je objavio da napušta Apex Legends esport zbog onoga što smatra nedostatkom podrške od strane EA i Respawn. Nakon pet godina u igri, NRG je odlučio da izađe iz esporta, otpustivši svoje igrače iz ALGS ekipe i uklonivši svoje tvorce sadržaja za Apex Legends pre nekoliko meseci.

Jaime Cohenca, glavni direktor za gejming u NRG Esports-u, izrazio je razočaranje organizacije EA i Respawnom zbog nedovoljnog napora u podršci organizacijama i timovima u esport sceni. Cohenca je izjavio na društvenim mrežama: „Otkrivam da NRG neće više imati tim za ALGS“.

Uprkos tome što nije osvojila nijedan S-Tier trofej, NRG je ostvarila više plasmana u top 15 na raznim događajima, pri čemu je najviši plasman bio drugo mesto u Plyoff-u 2023. Međutim, NRG-ov odlazak iz Apex Legends dodaje se na listu esport organizacija koje napuštaju igru, uključujući Cloud9, G2 Esports i Team Liquid.

Jedan od glavnih problema izgleda da je nedostatak prihodnih mogućnosti za organizacije putem prodaje kozmetičkih predmeta u igri. Prema izveštaju, EA i Respawn su odustali od planova da uvedu deljenje prihoda sa timovima, umesto toga nudeći licencu od 60.000 dolara. Nekoliko organizacija je izrazilo nezadovoljstvo ovim predlogom, ali je njihova kontra ponuda odbijena od strane EA.

Christopher ‘sweetdreams’ Sexton, dugogodišnji igrač za NRG, izražava svoju tugu zbog izlaska organizacije iz Apex Legends. Međutim, takođe izražava optimizam u vezi sa pronalaženjem novog mesta za igru i nastavkom rada na ostvarenju njenog potencijala.

Da zaključimo, odluka NRG Esports-a da napusti Apex Legends esport ističe izazove sa kojima se suočavaju organizacije u industriji. Nedostatak podrške od EA i Respawn-a, zajedno sa ograničenim mogućnostima prihoda, dovelo je do nekoliko značajnih odlazaka iz igre. Ostaje da se vidi kako će ovi problemi uticati na budućnost Apex Legends esporta.