Игре

Nintendov Switch 2 dolazi – šta znamo dosad

Summary

Već nekoliko godina kruže glasine o nasledniku popularne Nintendo konzole Switch, a najnoviji razvoji ukazuju na to da bi veoma očekivani Switch 2 mogao konačno biti na pomolu. Prema izveštajima portala Eurogamer i VGC, Nintendo je diskretno prikazao novu konzolu […]

Nintendov Switch 2 dolazi – šta znamo dosad

Već nekoliko godina kruže glasine o nasledniku popularne Nintendo konzole Switch, a najnoviji razvoji ukazuju na to da bi veoma očekivani Switch 2 mogao konačno biti na pomolu. Prema izveštajima portala Eurogamer i VGC, Nintendo je diskretno prikazao novu konzolu developerima iza zatvorenih vrata na Gamescomu 2023. godine.

Tokom privatnih prezentacija, Switch 2 je bio otkriven, a jedna od prezentacija prikazuje unapređenu verziju igre „The Legend of Zelda: Breath of the Wild“. Druga prezentacija je prikazala Switch 2 u pokretanju Unreal Engine 5 Matrix Awakens tech demo verzije, koja uključuje napredne funkcije poput Nvidia DLSS tehnologije za skaliranje rezolucije i ray tracinga.

Pojava Switch 2 konzole izazvala je oduševljenje među fanovima i gejming zajednicom, koji su s nestrpljenjem očekivali vesti o novom nasledniku. Dok je originalni Switch postigao veliki uspeh bez najnaprednijih specifikacija, pojava prenosnih gejming PC-eva poput Steam Deck-a i Asus ROG Ally-a pokazala je da prenosnost ne mora ugroziti performanse. Napredni hardver Switch 2 konzole sugerira da Nintendo rešava ove brige i ima za cilj da pruži konkurentno iskustvo igranja.

Takođe je zanimljivo vreme izlaska Switch 2 konzole. Nintendo je ranije saopštio da neće objaviti nikakve informacije o hardveru do kraja svoje fiskalne godine u martu 2024. Međutim, izveštaji spekulišu da bi Switch 2 mogao biti dostupan sledeće godine i potencijalno bliže prazničnoj sezoni kako bi se izbegle moguće nestašice konzola pri lansiranju.

Dolazak Switch 2 konzole će biti značajan trenutak u gejming industriji. To ukazuje na Nintendo-ovu posvećenost budućnosti prenosnog gejminga i ima potencijal da preoblikuje konkurentske okvire. Ako Nintendo može da pruži Switch 2 koji kombinuje prenosnost sa najnaprednijim specifikacijama, to bi moglo da otvori novo poglavlje za prenosne gejming uređaje.

Dok fanovi nestrpljivo čekaju više detalja, jasno je da će sledeći potez Nintenda imati dubok uticaj na budućnost gejminga. Gejming svet će pažljivo pratiti dalji razvoj od strane Nintenda.