Игре

Poslednje vesti iz sveta tehnologije

Summary

Danas u našem pregledu tehnologije donosimo vam najnovije razvoje iz sveta tehnologije. Krenimo! Prvo, čini se da dugo očekivani iPhone 15 Ultra možda neće biti predstavljen na ovogodišnjem događaju kompanije Apple. Prema izveštaju Marka Gurmuna iz Bloomberga, očekuje se da […]

Poslednje vesti iz sveta tehnologije

Danas u našem pregledu tehnologije donosimo vam najnovije razvoje iz sveta tehnologije. Krenimo!

Prvo, čini se da dugo očekivani iPhone 15 Ultra možda neće biti predstavljen na ovogodišnjem događaju kompanije Apple. Prema izveštaju Marka Gurmuna iz Bloomberga, očekuje se da će Apple izdati četiri modela: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro i 15 Pro Max (a ne Ultra kako se pretpostavljalo). Ova vest je iznenadila mnoge koji su verovali da Apple usvaja novu konvenciju imenovanja nakon izbacivanja Apple Watch Ultra.

Idemo dalje sa istraživanjem svemira, Indija i SAD su ostvarili uzbudljivo partnerstvo kako bi poslali indijske astronaute na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) do 2024. godine. Nakon uspešne saradnje na misiji Chandrayaan-3, indijski premijer Narendra Modi i predsednik SAD Joe Biden su najavili svoje planove tokom samita G20. ISRO i NASA će zajedno raditi na ostvarenju ove misije, ističući snažne napore za saradnju između ove dve države.

U svetu gejminga, Roblox je objavio neke važne vesti na svom Developers Conference. Jedno od najznačajnijih ažuriranja je uvođenje veštačke inteligencije koja će pomagati kreatorima u izgradnji sveta i generisanju virtuelnih iskustava. Osim toga, Roblox je otvorio svoju tržišnu platformu, donoseći značajne promene u ekosistemu platforme.

YouTube takođe testira novu funkciju koja ima za cilj da privuče pažnju gledalaca na dugme za „pretplatu“. Svaki put kada se izgovara reč „pretplata“ u video snimku, dugme će početi da sija. Ova potpuno automatizovana funkcija, koja koristi glasovne komande, puštena je u testiranje odabranih korisnika.

Na kraju, Nokia će lansirati svoj najnoviji pametni telefon, Nokia G42 5G, u Indiji 11. septembra. Telefon se može pohvaliti funkcijama kao što su Android 13, dve godine ažuriranja za Android, Snapdragon 480+ procesor, mogućnost korišćenja 5G mreže, glavna kamera od 50 megapiksela, baterija od 5.000 mAh i podrška za brzo punjenje od 20 W.

Ovo su samo neki od uzbudljivih razvoja koji se dešavaju u svetu tehnologije. Ostanite u toku za više inovacija i ažuriranja!