Игре

NBA 2K24 igra suočena s ozbiljnim negativnim reakcijama korisnika Steam platforme

Summary

Nedavno je igra NBA 2K24 kompanije Take-Two Interactive Software Inc. suočena sa značajnim negativnim reakcijama korisnika PC platforme, što je dovelo do toga da je proglašena drugom najlošije ocenjenom igrom na Steam platformi, prema korisničkim recenzijama. Igra, čija je cena […]

NBA 2K24 igra suočena s ozbiljnim negativnim reakcijama korisnika Steam platforme

Nedavno je igra NBA 2K24 kompanije Take-Two Interactive Software Inc. suočena sa značajnim negativnim reakcijama korisnika PC platforme, što je dovelo do toga da je proglašena drugom najlošije ocenjenom igrom na Steam platformi, prema korisničkim recenzijama. Igra, čija je cena bila 60 dolara, a koja je razvijena od strane kompanije Visual Concepts, dobila je „pretežno negativne“ ocene od korisnika na Steam platformi.

Korisnici PC platforme izneli su nekoliko pritužbi u vezi sa NBA 2K24. Jedna od glavnih briga je da igra ne zadovoljava kvalitet verzija za PlayStation 5 i Xbox Series X/S platforme. Ova razlika je ostavila PC igrače razočaranim i nezadovoljnim. Pored toga, igra je mučena rastućom prevarom, a nedostatak prelazne igre u ključnim modovima takođe je izazvao kritike.

Još jedan veliki problem koji su korisnici istakli je agresivna prodaja mikrotransakcija unutar igre. Mnogi igrači tvrde da je NBA 2K24 podigao prodaju mikrotransakcija na novi nivo, pri čemu neki tvrde da je to najgore nego ikada do sada. Ovo je dodatno pogoršalo prijem igre među PC gejmerskom zajednicom.

Jedan nezadovoljni korisnik, Big Jack, izrazio je svoje razočaranje izjavljujući: „NBA 2K24 nastavlja tužan trend ponude malo inovacija dok istovremeno održava nejednakost i loš tretman prema PC i Steam igračima. Učestalost bagova i problema sa serverima samo dodaje insult povredi.“

Negativna reakcija Steam zajednice je bila toliko intenzivna da NBA 2K24 trenutno zauzima drugo mesto na Steam250 listi „Hall of Shame“, lista 100 najlošije ocenjenih Steam igara na osnovu korisničkih recenzija. Ova igra je na drugom mestu samo iznad Blizzard-ove igre Overwatch 2 kada se radi o negativnim ocenama.

U trenutku pisanja ovog teksta, igra je stekla pretežno negativne ocene, pri čemu je 89% od 3.640 recenzija bilo negativno. Ova negativna reakcija PC gejmerske zajednice ističe važnost pružanja visokokvalitetnog gejming iskustva koje se prilagođava svim platformama, uz minimiziranje problema kao što su prevara i nepravedne prakse monetizacije.