Игре

The Latest Trend on TikTok: NPC Live Streams

Summary

Poslednji trend koji osvaja društvene medije su live prenosi ne-igrivih likova (NPC) na TikToku. NPC-ovi su likovi u video igrama koji ponavljaju šablonske rečenice kako bi igraču stvorili osećaj stvarnosti u svetu igre. Streameri na TikToku sada oponašaju karakteristike ovih […]

The Latest Trend on TikTok: NPC Live Streams

Poslednji trend koji osvaja društvene medije su live prenosi ne-igrivih likova (NPC) na TikToku. NPC-ovi su likovi u video igrama koji ponavljaju šablonske rečenice kako bi igraču stvorili osećaj stvarnosti u svetu igre. Streameri na TikToku sada oponašaju karakteristike ovih NPC-ova tako što iznova i iznova ponavljaju fraze i radnje.

Jedan popularan TikTok streamer, Pinkydoll, stekao je veliko pratilaštvo tako što satima ponavlja fraze poput „sladoled je tako dobar“ i „gang gang“. Ovaj trend je čak privukao pažnju razvojnih programera igara, pa je tako Activision u svojoj petoj sezoni igre Modern Warfare 2 uveo virtuelnog pomoćnika pod nazivom „Battle Buddy“. Battle Buddy deluje kao mini-animator tokom Warzone i Modern Warfare 2 mečeva, koristeći glasove koji imitiraju ponavaljajući karakter NPC streamera.

Nedavno je u Modern Warfare 2 izdat novi NPC Warzone paket, što je izazvalo veliku pažnju među igračima. Paket uključuje Battle Buddy-a koji ponavlja fraze poput „Hajde, idemo da ubijamo“ i „Oh, vreme za oklopnu odelo gang gang“. Neki igrači su bili užasnuti, dok su drugi to na neki način smatrali intrigantnim.

Ipak, nisu svi bili zadovoljni paketom. Neki igrači su se šalili da ga neće kupiti jer ne sadrži „glizzy overdrive“, aluziju na kreatora sadržaja na društvenim medijima koji uživo prenosi kako jede viršle na provokativan način. Drugi korisnik je predložio da NPC streamer Pinkydoll treba da dobija nadoknadu za inspirisanje paketa.

Uprkos pomešanim reakcijama, nije iznenađenje što Modern Warfare 2 prihvata ovaj čudan trend, jer je poznato da Activision uključuje pop-kulturne prelaze u svoje igre. Ovaj NPC paket svakako je jedan od najčudnijih paketa u igri, ali je jasno da je privukao pažnju igrača i nastavlja da podstiče razgovore na društvenim medijima.

Definicije:
– NPC: Ne-igrivi lik, lik u video igri koji je kontrolisan veštačkom inteligencijom igre, a ne igračem.
– TikTok: Društvena medijska platforma za deljenje kratkih video snimaka.
– Streamer: Osoba koja emituje sebe kako igra video igre ili se bavi drugim aktivnostima na internetu.
– Paket: Grupa povezanih predmeta ili sadržaja koji se prodaju zajedno po sniženoj ceni.