Игре

Microsoft ima više od deset razvojnih projekata u toku

Summary

Direktorka operacija uživo za igre u Xbox Game Studios, Crystin Cox, nedavno je otkrila u jednom razgovoru da kompanija trenutno ima više od „deset igara“ u razvoju. Cox je ovo saopštila tokom GDC sesije posvećene produkciji i vođenju timova. Tokom […]

Microsoft ima više od deset razvojnih projekata u toku

Direktorka operacija uživo za igre u Xbox Game Studios, Crystin Cox, nedavno je otkrila u jednom razgovoru da kompanija trenutno ima više od „deset igara“ u razvoju. Cox je ovo saopštila tokom GDC sesije posvećene produkciji i vođenju timova.

Tokom razgovora, Cox i Peter Wyse, generalni menadžer Xbox Game Publishing-a iz Microsoft-a, pružili su uvide u način na koji Xbox Game Studios Publishing pomaže programerima da dovedu svoje igre do igrača. Microsoft je postavio video snimak ove sesije na svom Game Dev kanalu.

U videu, Cox razgovara o izdavačkom odeljenju Xbox Game Studija i potvrđuje postojanje više od desetak jedinstvenih projekata u razvoju. Svaki projekat se obrađuje na poseban način, ističući posvećenost studija stvaranju različitih iskustava za igrače.

Iako su već najavljeno neki od projekata u razvoju, poput Towerborne, Project Tatanka, novu igru Hideo Kojime i nagađani Gears projekat od strane People Can Fly, verovatno postoji više naslova koji još nisu otkriveni.

Marketing direktor Xbox-a, Jerret West, nedavno je nagovestio da kompanija ima više igara planiranih za izlazak u narednim godinama, pri čemu je Starfield početak uzbudljivog putovanja. West je naglasio važnost Game Pass-a i odnosa sa trećim stranama, dajući naznaku perioda značajnog rasta i inovacija za Microsoft u igračkoj industriji.

Microsoftova posvećenost razvoju raznovrsnog portfolija igara i razvijanje partnerstava sa drugim studijima ukazuje da igrače očekuje niz uzbudljivih i jedinstvenih iskustava na Xbox platformama u godinama koje dolaze.