Игре

Meta Quest Is Finally Adding Legs to Avatars in VR

Summary

Entuzijasti virtualne stvarnosti dugo su čekali da dodaju noge avatarima u metaversu. Meta Quest, popularna VR platforma, konačno je ispunila ovo obećanje, iako uz određena ograničenja. Korisnici sada mogu omogućiti noge svojim avatarima u prostoru Quest Home putem javnog beta […]

Meta Quest Is Finally Adding Legs to Avatars in VR

Entuzijasti virtualne stvarnosti dugo su čekali da dodaju noge avatarima u metaversu. Meta Quest, popularna VR platforma, konačno je ispunila ovo obećanje, iako uz određena ograničenja. Korisnici sada mogu omogućiti noge svojim avatarima u prostoru Quest Home putem javnog beta testa. Čak i bez učešća u testu, noge se mogu videti u Horizons aplikaciji.

Ipak, postoje nekoliko napomena u vezi ovog ažuriranja. Noge avatarima nisu vidljive kada korisnici gledaju nadole; mogu ih videti samo u ogledalima ili kroz selfie kameru. Pored toga, iako je dodavanje noge uzbudljiv razvoj, i dalje nedostaje podrška za praćenje nogu kako bi se omogućilo tačnije hodanje. Meta Quest takođe treba da uvede API za aplikacije trećih strana kako bi implementirale funkcionalnost nogu.

Na prethodnoj Meta Connect VR konferenciji, izvršni direktor Meta, Mark Zuckerberg, prikazao je unapređeni avatar sa nogama i poboljšanim grafikom. Međutim, kasnije je otkriveno da je ova demonstracija bila scenirana. Sada, nakon gotovo godinu dana, Meta je konačno ispunila svoje obećanje da pruži noge avatarima.

Iako su druge virtualne realnosti već dugo uključivale funkcionalnost nogu, Meta se odlučila za izgled lebdećeg tela. Uprkos tvrdnji Zuckerberga da je teško implementirati noge, dodavanje nogu u Meta Quest je korak u dobrom smeru za platformu. To ne samo da poboljšava ukupno iskustvo korisnika, već takođe dovodi avatare na Meta Quest bliže pandanima na drugim VR sistemima.

Iako trenutna implementacija nogu ima svoja ograničenja, kao što je nemogućnost da korisnici vide noge svog avatara kada gledaju nadole, ova ažuriranja pokazuju Meta-inu posvećenost poboljšanju metaverse iskustva za svoje korisnike. Sa uvođenjem nogu, korisnici sada mogu navigirati virtuelnim svetom sa većim osećajem prisustva i uranjanja.