Игре

Virtualna realnost postaje dostupnija: Meta proširuje pristup Horizon Worlds platformi

Summary

Kompanija Meta, koja stoji iza platforme za virtuelnu realnost Horizon Worlds, najavila je da će neka od iskustava biti dostupna putem mobilne aplikacije Meta Quest i posebnog veb sajta. Ova ekspanzija omogućava veću dostupnost Horizon Worlds-a, jer će korisnici sada […]

Virtualna realnost postaje dostupnija: Meta proširuje pristup Horizon Worlds platformi

Kompanija Meta, koja stoji iza platforme za virtuelnu realnost Horizon Worlds, najavila je da će neka od iskustava biti dostupna putem mobilne aplikacije Meta Quest i posebnog veb sajta. Ova ekspanzija omogućava veću dostupnost Horizon Worlds-a, jer će korisnici sada moći da pristupe virtuelnim svetovima i iskustvima putem bilo kog uređaja koji je povezan sa internetom.

Kompanija je izjavila u blog postu: „Metaverzum treba da bude dostupan svima – bez obzira na to koji uređaj koriste. I dok su Quest naočare najimernije za pristup metaverzumu, mi verujemo da bi trebalo da postoji više načina ulaska.“ Ova ekspanzija ima za cilj da dostigne širu publiku i poveća broj ljudi koji posećuju Meta virtuelne svetove.

Osim proširenja platforme, Meta je takođe najavila da će muzika biti integrisana u iskustvo Horizon Worlds-a. Korisnici će moći da uživaju u besplatnim koncertima, komičarskim predstavama i drugim događajima unutar virtuelnih okruženja.

Ova inicijativa kompanije Meta predstavlja širi napor u redefinisanju načina pristupa i doživljavanja virtuelne realnosti i metaverzuma. Pružanjem više ulaznih tačaka, kao što su mobilne aplikacije i veb sajtovi, Meta ima za cilj da metaverzum bude dostupan i inkluzivan za sve.

Prema članku Wall Street Journal-a iz oktobra 2022. godine, Horizon Worlds je imao oko 200.000 mesečnih korisnika, što je opadanje u odnosu na 300.000 korisnika iz februara iste godine. Proširenjem na mobilne uređaje i poseban veb sajt, Meta se nada da će privući nove korisnike i poboljšati angažovanost i popularnost Horizon Worlds-a.

Ukupno gledano, ekspanzija Meta-e Horizon Worlds-a izvan VR naočara predstavlja korak ka demokratizaciji pristupa virtuelnoj realnosti i metaverzumu. Pružanjem raznih ulaznih tačaka i integracijom muzike i drugih zabavnih iskustava, Meta ima za cilj da stvori inkluzivni i intenzivni virtuelni svet za sve korisnike.