Игре

Nova ažuriranja: Sada možete videti virtuelne noge u Meta Avatars

Summary

Nova ažuriranja Meta Avatars u Horizon Worlds omogućavaju korisnicima da vide ceo svoj avatar, uključujući i virtuelne noge. Prethodno, avatar je prikazivao samo gornji deo tela, što je izazvalo kritike korisnika. Međutim, ovo ažuriranje sada omogućava korisnicima da vide ceo […]

Nova ažuriranja: Sada možete videti virtuelne noge u Meta Avatars

Nova ažuriranja Meta Avatars u Horizon Worlds omogućavaju korisnicima da vide ceo svoj avatar, uključujući i virtuelne noge. Prethodno, avatar je prikazivao samo gornji deo tela, što je izazvalo kritike korisnika. Međutim, ovo ažuriranje sada omogućava korisnicima da vide ceo svoj avatar kada gledaju u ogledalo u meni prostoru.

Važno je napomenuti da je dodavanje virtuelnih nogu moguće samo za avatare u trećem licu, uključujući korisnikov odraz u ogledalu. Ova promena se ne odnosi na avatare u prvom licu. Dok različite treće lice VR aplikacije i igre već pružaju virtuelne noge, trenutni VR sistemi nemaju ugrađeno praćenje nogu, što rezultira neskladom između virtuelnih pokreta nogu i stvarnih pokreta nogu.

Ova nesklad može biti zbunjujuća za neke korisnike, jer utiče na prelazak sa sedenja na stajanje i čini pokrete nogu manje prirodnim prilikom navigacije u VR prostoru. Međutim, neki pojedinci ne smetaju ovi problemi sa lažnim virtuelnim nogama.

Iako je funkcionalnost nogu predstavljena u Quest prostoru pre nekoliko nedelja, ovo je prvi put da su virtuelne noge dostupne u VR aplikaciji. Međutim, treće strane aplikacije koje koriste Meta Avatars još uvek ne mogu implementirati noge, jer razvojni kit softvera (SDK) još uvek nije ažuriran.

Pretpostavlja se da će Meta objaviti ažuriranje SDK-a na svojoj nadolazećoj Connect konferenciji, koja je zakazana za 27. septembar. Ova događaj često služi kao platforma za predstavljanje i lansiranje novih funkcija za Quest VR platformu. Takođe, Meta Avatars će proći kroz značajno grafičko preoblikovanje sledeće godine, što je prethodno najavljeno od strane kompanije. Međutim, od tada nije bilo novih informacija o ovome.

Pored uvodjenja virtuelnih nogu, očekuje se da će Meta Avatars dobiti podršku za praćenje pogleda i praćenje lica Quest Pro uređaja kasnije ovog meseca. Ove nadogradnje će omogućiti realno mapiranje korisnikovih pogleda, treptanja i izraza lica na njihove avatare.