Игре

Otkrijte sandbox elemente u nadolazećem Marvel’s Spider-Man 2

Summary

Insomniac Games je nedavno razgovarao sa Inverse-om o sandbox elementima u nadolazećoj igri Marvel’s Spider-Man 2. Kreativni direktor Brian Intihar objašnjava da igra ima za cilj da pruži igračima sandbox prirodu, omogućavajući im da eksperimentišu i improvizuju s različitim osobinama […]

Otkrijte sandbox elemente u nadolazećem Marvel’s Spider-Man 2

Insomniac Games je nedavno razgovarao sa Inverse-om o sandbox elementima u nadolazećoj igri Marvel’s Spider-Man 2. Kreativni direktor Brian Intihar objašnjava da igra ima za cilj da pruži igračima sandbox prirodu, omogućavajući im da eksperimentišu i improvizuju s različitim osobinama igre i gedžetima.

Iako bi neki igrači mogli tvrditi da se Insomniacova definicija sandbox igranja ne poklapa s tradicionalnim konceptom, koji se često povezuje s igrama poput Minecraft-a i Roblox-a, Insomniacova interpretacija više podseća na naslove poput Grand Theft Auto III i Deus Ex. Ove igre nude unapred određene ciljeve i glavni okvir, ali omogućavaju igračima da istražuju i interaguju s uzbudljivim otvorenim svetom.

Insomniac Games želi pružiti igračima osećaj slobode i spontanosti unutar igre. Ovaj pristup postaje sve popularniji među igrama zasnovanim na priči i igranjima za jednog igrača. Naslovi poput The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Starfield, Horizon: Forbidden West i The Last of Us 2 svi su prihvatili ovaj sandbox dizajn s otvorenim krajem.

Marvel’s Spider-Man 2, koji će biti izdan isključivo za PlayStation 5 20. oktobra 2023. godine, pratit će korake ovih igara. Insomniac Games se trudi stvoriti uživljeno iskustvo u kojem igrači mogu koristiti različite gedžete i mehanike igre kako bi se suočavali s izazovima i istraživali živopisni svet Spider-Mana.

Kako se industrija igara nastavlja razvijati, verovatno ćemo u narednim godinama videti više AAA naslova koji uključuju sandbox elemente. Ova promena u dizajnu igre omogućava veću slobodu igrača, podstiče kreativnost i improvisaciju unutar sveta igre.