Игре

Marvel’s Spider-Man 2: Tamna i moćna avantura

Summary

Marvel’s Spider-Man 2 je igra koja nas iznenađuje svojim tamnim tonom i moćnom avanturom u odnosu na njegovog prethodnika. Razvijena od strane Insomniac Games-a, ova igra uvodi borbeni sistem koji je još opasniji, kao i uznemirujuću transformaciju lika Petera Parkera […]

Marvel’s Spider-Man 2: Tamna i moćna avantura

Marvel’s Spider-Man 2 je igra koja nas iznenađuje svojim tamnim tonom i moćnom avanturom u odnosu na njegovog prethodnika. Razvijena od strane Insomniac Games-a, ova igra uvodi borbeni sistem koji je još opasniji, kao i uznemirujuću transformaciju lika Petera Parkera koja istražuje njegovu mračniju stranu. Ipak, uprkos ovom promeni tona, igra zadržava osnovne elemente igranja koji su učinili prethodni deo tako zabavnim.

Demo verzija Marvel’s Spider-Man 2 započinje sa Peterom Parkerom koji nosi crni Symbiote odelo i susreće se sa novim negativcem, Kraven the Hunter-om, u mračnoj crkvi. Ovaj susret pokreće niz događaja koji oslobađaju punu moć Symbiote odela. U borbi, kako Peter tako i Miles Morales imaju nove sposobnosti koje se mogu aktivirati držanjem L1 i pritiskom na tastere na DualSense kontroleru. Ove moći dodaju dodatni nivo intenziteta u brzom borbom, pri čemu Peterovo Symbiote odelo mu omogućava da uhvati protivnike pipcima i snažno ih zatreskom udari.

Iako Peterove nove sposobnosti daju mu zastrašujuću moć, projekt direktorica Jeannette Lee objašnjava da je ovaj odnos moći namerno postavljen. Igra istražuje kušanje korišćenja takve moći i tanku granicu između heroja i zlikovca. Dok Peter postaje agresivniji i moćniji, igrač je prepušten da se zapita da li ga crno odelo gura predaleko.

Uprkos tamnijem tonu, Insomniac nije napustio šaljivost koja je obeležila serijal. Igra uvodi potpuno igrivog Milesa Moralesa, čija razdraganost služi kao kontrast Peterovoj transformaciji u usamljenog vuka. Miles unosi sopstveni jedinstveni stil u igru, sa misijama koje prikazuju njegov mladalački entuzijazam i želju da pomaže drugima.

Insomniac je takođe proširio mehanike igre uvodeći nove gadgete i nadogradnje za oba lika. Od komičnih web strimova do novih sposobnosti kretanja, ove dodatne mogućnosti poboljšavaju ukupno iskustvo igranja.

Marvel’s Spider-Man 2 je igra koja istražuje složenu prirodu moći, moralnosti i granica između heroja i zlikovca. Sa svojim tamnijim tonom i moćnijim mehanikama igre, obećava uzbudljivo i razmišljajuće avanture za obožavaoce pauka.