Игре

Lazi P, igra koja je privukla pažnju igrača i kritičara

Summary

Lazi P, debi naslov kompanije Round8, izazvao je veliku izuzetnost među igračima i kritičarima. Iako možda neće biti dostojna klasičnih naslova poput Bloodborne-a ili Elden Ring-a, igra je pohvaljena kao jedno od najboljih iskustava soulslike žanra izvan FromSoftware-ovog kataloga. Kritičari […]

Lazi P, igra koja je privukla pažnju igrača i kritičara

Lazi P, debi naslov kompanije Round8, izazvao je veliku izuzetnost među igračima i kritičarima. Iako možda neće biti dostojna klasičnih naslova poput Bloodborne-a ili Elden Ring-a, igra je pohvaljena kao jedno od najboljih iskustava soulslike žanra izvan FromSoftware-ovog kataloga.

Kritičari su hvalili Lazi P zbog izazovne igre i impresivne vizuelne prezentacije. Dizajn sveta igre i susreti sa neprijateljima stvaraju atmosferično iskustvo koje podseća na radove kompanije FromSoftware, posebno Bloodborne. Grafika je vizuelno impresivna, a pažnja prema detaljima je vidljiva u lokacijama i dizajnu likova.

Sistem borbe takođe je dobio pohvale zbog ravnoteže. Nivo težine je izazovan, ali ne veštački napuhan, pružajući zadovoljavajuće iskustvo igračima. Međutim, nekoliko recenzenata je izrazilo nezadovoljstvo određenim elementima, poput mehaničke ruke glavnog lika, i nedostatkom objašnjenja za određene mehanike igre.

Jedna od glavnih kritika upućenih Lazi P jeste nedostatak inovacije u soulslike formuli. Dok je Round8 napravio neke promene i uveo nove mehanike, neki recenzenti smatraju da igra ne donosi ništa bitno novo žanru. Međutim, dodatak „sistema laži“ izdvaja je od pukog kopiranja igara kompanije FromSoftware.

U celini, Lazi P je dobila pozitivne recenzije i smatra se izuzetnom igrom soulslike žanra. Razvojni tim kompanije Round8 je isporučio privlačan debi naslov koji hvata suštinu žanra, dodajući mu svoje jedinstvene dodire. Iako možda neće biti konkurentna za igru godine, Lazi P je sigurno naslov vredan pažnje.

Lazi P će biti objavljena 19. septembra za PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, i Xbox Series X/S konzole. Takođe će biti dostupna i na Game Pass-​u.