Игре

Da li treba požuriti sa pojačanjem nove junakinje u League of Legends?

Summary

Igrači League of Legendsa raspravljaju da li bi trebalo da kompanija Riot brzo pojača nedavno puštenu junakinju Briar, uprkos njenom izuzetno niskom procentu pobede. Nije neuobičajeno da nove junakinje imaju nizak procenat pobede po izlasku, jer njihova kompleksnost može učiniti […]

Da li treba požuriti sa pojačanjem nove junakinje u League of Legends?

Igrači League of Legendsa raspravljaju da li bi trebalo da kompanija Riot brzo pojača nedavno puštenu junakinju Briar, uprkos njenom izuzetno niskom procentu pobede. Nije neuobičajeno da nove junakinje imaju nizak procenat pobede po izlasku, jer njihova kompleksnost može učiniti da budu teške za savladavanje. Međutim, igrači pozivaju Riot da se suzdrže od pojačanja dok Briar ne provede neko vreme na serverskom sistemu.

Neki igrači tvrde da su prethodne junakinje, poput Zeri i K’Santea, dobile pojačanja ubrzo nakon svog izlaska zbog lošeg procenta pobede, samo da bi postale dominirajuće sile u visokom nivou igre. K’Sante, posebno, je održavao slab procent pobede uprkos tome što je bio favorit u profesionalnim mečevima. Zbog toga neki igrači veruju da je važno izbegavati naivne reakcije i sačekati da se procenat pobede Briar prirodno poboljša.

Iako Briar trenutno ima najniži procenat pobede među svim junglerima u igri, neki igrači pripisuju to njenom jedinstvenom setu veština i zahtevu za strateškim odlučivanjem. Oni tvrde da njen nizak procenat pobede može biti posledica novaka koji se bore da efikasno iskoriste njene sposobnosti. Zbog toga se upozorava da se suzdrže od pojačanja, jer bi to moglo dovesti do neželjenih posledica i narušiti balans igre.

Ukupno gledano, zajednica igrača je podeljena oko toga da li Briar treba hitno pojačanje ili je pristup „sačekaj i vidi“ prikladniji. Samo vreme će pokazati da li će se njen procenat pobede prirodno poboljšati ili će Riot intervenisati sa izmenama.