Игре

Objavljivanje nove metaversne platforme Overdare za stvaranje igara

Summary

Južnokorejska gaming kompanija Krafton Inc. i metaversna jedinica Naver Z iz Naver Corp. objavile su planove za lansiranje nove metaversne platforme nazvane Overdare. Očekuje se da će platforma biti predstavljena u decembru ove godine. Overdare, koja je takođe naziv nove […]

Objavljivanje nove metaversne platforme Overdare za stvaranje igara

Južnokorejska gaming kompanija Krafton Inc. i metaversna jedinica Naver Z iz Naver Corp. objavile su planove za lansiranje nove metaversne platforme nazvane Overdare. Očekuje se da će platforma biti predstavljena u decembru ove godine. Overdare, koja je takođe naziv nove kompanije, mobilna je platforma za korisnički generisani sadržaj (UGC) koja omogućava korisnicima da kreiraju igre, uključujući akcione role-playing, sportske i pucačke igre.

Izraz „overdare“ označava bezobzirnost i hrabrost, odražavajući viziju kompanije da razvije mobilnu interaktivnu produkciju koja je inovativna i hrabra. Krafton, sa udelom od 85%, i Naver Z, sa udelom od 15%, zajedno su investirali ukupno 48 milijardi wona ($36,1 milion) u ovaj zajednički poduhvat.

Overdare koristi generativnu veštačku inteligenciju i Unreal Engine 5, 3D kompjuterski grafički game engine, kako bi omogućio korisnicima da lako kreiraju visokokvalitetne sadržaje. Pored kreiranja igara, platforma nudi i aktivnosti društvenih medija poput personalizacije avatara i četovanja, slično popularnom globalnom metaversnom servisu Roblox.

Pored toga, Overdare je implementirao sistem „kreiraj-i-zaradi“ unutar metaversnog prostora. Ovaj sistem omogućava stvaraocima sadržaja da proizvode radove koji mogu biti kupljeni i posedovani od strane korisnika. Transakcije autorskih dela se vrše putem nerazmenjivih tokena (NFT) i blockchain tehnologije, omogućavajući proračun profita korišćenjem digitalnog stabilnog koina USD Coin, koji je vezan za američki dolar.

Soft lansiranje Overdarea planirano je za decembar, a zvanično globalno tržišno lansiranje planirano je za prvu polovinu naredne godine.