Игре

Koreja Blockchain Nedelja: Fokus na izgradnju poverenja i vođenje inovacija

Summary

Nedavna Koreja Blockchain Nedelja (KBW) događaj je pokazao pomak u fokusu ka izgradnji poverenja i vođenju inovacija u blockchain industriji. Za razliku od glamuroznog događaja prošle godine, ovogodišnji događaj je bio domaćinski, sa startupovima iz domaćeg gejming sektora koji su […]

Koreja Blockchain Nedelja: Fokus na izgradnju poverenja i vođenje inovacija

Nedavna Koreja Blockchain Nedelja (KBW) događaj je pokazao pomak u fokusu ka izgradnji poverenja i vođenju inovacija u blockchain industriji. Za razliku od glamuroznog događaja prošle godine, ovogodišnji događaj je bio domaćinski, sa startupovima iz domaćeg gejming sektora koji su predstavljali aplikacije izgrađene na mrežama poput Ethereum-a, Solane i Cosmosa.

Jedna od diskutabilnih tema na događaju je bila i kompanija Terra, korejski blockchain koji je doživeo značajan pad vrednosti. Nakon incidenta, industrija polako povraća poverenje korisnika, sa institucijama i korporacijama koje sada traže praktične primene i inovacije umesto oslanjanja na tržišne uslove. Korejske banke takođe počinju da se upuštaju u tržište, a BitGo je potpisao saradnički sporazum sa komercijalnom bankom Hana Bank u Južnoj Koreji kako bi razvili usluge čuvanja digitalnih sredstava.

Uprkos pažnji koja se pridaje Terra fijasku, trgovinska aktivnost se povećava na lokalnim berzama, što ukazuje na potencijal Koreje da nastavi da ima značajnu ulogu u razvoju tržišta. Pored toga, korejski izdavač igara Neowiz je najavio planove za izgradnju igara na Avalanche blockchainu, kapitalizujući tako Koreju koja je željna esporta i blockchain igara.

Međutim, iako je blockchain gejming ostao prominentna tema na događaju, neki razvojni programeri izražavaju zabrinutost da se sektor možda malo previše hvali. Mnoge popularne blockchain igre imaju ograničenu korisničku bazu u poređenju sa tradicionalnim igrama, što naterava kompanije da traže nove doživljaje kako bi ostale konkurentne.

Važno je napomenuti da je Koreja Blockchain Nedelja i dalje lokalizovan događaj, sa fokusom na domaću kripto industriju. Međutim, budući da je kripto posao međunarodni, ova lokalizacija dolazi sa nedostatkom likvidnosti. Da bi se postigao dalji rast i razvoj, industrija može morati da prihvati globalnu perspektivu.