Игре

God of War: Ragnarok PC Port – Speculations and Possibilities

Summary

Izuzetno očekivano izdanje igre God of War: Ragnarok u novembru 2022. godine ostavilo je fanove u nedoumici da li će igra na kraju biti dostupna i za PC. Iako je Sony jasno izrazio svoju nameru da donese igre prvog ekspedicije […]

God of War: Ragnarok PC Port – Speculations and Possibilities

Izuzetno očekivano izdanje igre God of War: Ragnarok u novembru 2022. godine ostavilo je fanove u nedoumici da li će igra na kraju biti dostupna i za PC. Iako je Sony jasno izrazio svoju nameru da donese igre prvog ekspedicije na PC, još uvek nije bilo zvanične objave u vezi sa PC portom igre God of War: Ragnarok. Međutim, postoje brojni dokazi koji ukazuju da će se to desiti.

Sony je već imao uspeh sa izdanjima igara poput God of War, Spider-Man, Horizon: Zero Dawn, Days Gone i The Last of Us: Remastered na PC platformi. Osim toga, kompanija Jetpack Interactive, poznata po portovanju igara na PC, partner je sa Sonyjem na franšizi God of War, što ukazuje na dugoročno partnerstvo za PC verziju.

Što se tiče vremenskog okvira za izdanje, izvršni direktor Džim Rajan je nagovestio u intervjuu za Famitsu u maju 2023. godine da imaju raspored za lansiranje na PC platformi zasnovan na povratnoj informaciji fanova. To sugerira da bi PC verzija mogla biti objavljena dve ili tri godine nakon verzije za PS, što bi moglo da znači da bi God of War: Ragnarok PC verzija mogla biti dostupna između 2024. i 2025. godine.

Jedan faktor koji bi mogao uticati na PC izdanje je mogućnost DLC-a za God of War: Ragnarok. Nedavni curenje informacija ukazuje na to da je DLC u pripremi, što bi moglo da odloži PC izdanje nakon lansiranja DLC-a za PS5 ili da posluži kao polazna tačka za PC izdanje sa paketom „definitivne verzije“.

Iako još uvek nije bilo zvanične objave u vezi sa PC specifikacijama za God of War: Ragnarok, mogli bismo pogledati PC verziju God of War iz 2018. godine kako bismo stekli ideju. Preporučene specifikacije za to izdanje uključuju operativni sistem Windows 10 64-bit, procesor Intel i5-6600k ili AMD Ryzen 5 2400 G, 8 GB RAM-a i grafičku karticu NVIDIA GTX 1060 ili AMD RX 570.

Zaključno, iako još uvek nema potvrde, dokazi sugeriraju da će se PC port za God of War: Ragnarok dogoditi. Fanovi će morati da budu u toku s novostima i da prate društvene mreže za moguće iznenađujuće objave.