Игре

Kako pronaći druge igrače u Minecraftu

Summary

Ako igrate Minecraft, pronalaženje drugih igrača može biti korisno iz raznih razloga, kao što su timski rad ili PvP sukobi. Srećom, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti da biste pronašli druge igrače u igri. Bez korišćenja varanja ili modova, imate […]

Kako pronaći druge igrače u Minecraftu

Ako igrate Minecraft, pronalaženje drugih igrača može biti korisno iz raznih razloga, kao što su timski rad ili PvP sukobi. Srećom, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti da biste pronašli druge igrače u igri.

Bez korišćenja varanja ili modova, imate nekoliko opcija. Jedan način je da napravite Mapu lokatora. Ova mapa će prikazivati lokaciju drugih igrača u svom području pokrivanja. Međutim, svaki igrač mora nositi istu Mapu lokatora da bi ovaj metod efikasno radio.

Još jedan način je korišćenje predmeta u igri kako biste se pronašli. Možete koristiti vatrometne rakete da biste se signalizirali na velikim udaljenostima. Alternativno, možete razmeniti koordinate i hodati jedan prema drugom. Da biste videli svoje koordinate, idite na postavke ili pritisnite F3. Na kraju, možete postaviti zajednički krevet i oživeti tamo kada trebate pronaći jedan drugog.

Ako želite koristiti varanje, postoje još više opcija. Jedna varljiva komanda koju možete koristiti je teleportaciona komanda. Upisivanjem „/teleport“ u chat, možete se teleportirati do drugog igrača ili ih dovesti na svoju trenutnu lokaciju. Još jedno varanje podrazumeva korišćenje blokova komandi da postavite lokaciju ponovnog rađanja sveta na određenog igrača. To omogućava da pratite tog igrača koristeći kompas.

Ako igrate sa modovima, postoje brojni modovi koje su kreirali igrači koji vam mogu pomoći da pronađete druge igrače. Na primer, mod „Player Tracking Compass“ u Java izdanju Minecrafta vam omogućava da pronađete druge igrače. Postoje i modovi koji prikazuju mini mapu sa lokacijama igrača.

Da biste napravili Mapu lokatora u Vanilla Minecraftu, trebaće vam sledeći materijali: papir ili šećerna trska, gvozdene šipke ili gvožđe ruda, i redstone. Sređivanjem ovih materijala na stolu za izradu možete napraviti Mapu lokatora. Ova mapa će podeliti svet na mrežu i prikazati određeno područje na osnovu vaše lokacije. Ako trebate mapirati drugo područje, moraćete da napravite novu mapu.

Zaključno, pronalaženje drugih igrača u Minecraftu je ključno za saradnju i igranje. Bez obzira da li se odlučite za korišćenje varanja, modova ili Vanilla Minecraft metoda, izbor je na vama. Samo se setite da se koordinišete sa svojim saputnicima i koristite dostupne alate da biste pratili njihovu lokaciju.