Игре

Pokémon Ursaluna i njegovo hvatanje u DLC-u

Summary

Bloodmoon Ursaluna je poseban Pokémon koji trenutno može biti doveden samo u Pokémon Scarlet and Violet: The Teal Mask DLC-u. Da biste uhvatili ovog jedinstvenog Pokémona, trebate pratiti određeni set koraka. Prvo, kada stignete u Kitakami, sretaćete ženu imenom Perrin […]

Pokémon Ursaluna i njegovo hvatanje u DLC-u

Bloodmoon Ursaluna je poseban Pokémon koji trenutno može biti doveden samo u Pokémon Scarlet and Violet: The Teal Mask DLC-u. Da biste uhvatili ovog jedinstvenog Pokémona, trebate pratiti određeni set koraka.

Prvo, kada stignete u Kitakami, sretaćete ženu imenom Perrin na zapadu škole. Ona jako podseća na Adaman iz igre Pokémon Legends: Arceus i ima Hisuian Growlithe. Razgovarajte sa Perrin i ona će vam dati zadatak da registrujete 150 Pokémona u vašem Kitakami Pokédex-u. Ako već imate potpuno završen Paldea Pokédex, automatski ćete imati 100 Pokémona registrovanih u vašem Kitakami dex-u.

Da biste brzo registrovali preostalih 50 Pokémona, možete napraviti krug oko područja i koristiti Quick Balls da uhvatite one koje već nemate. Zangoose ili drugi Pokémon sa False Swipe sposobnošću u vašem timu može biti od pomoći u oslabljivanju Pokémona ako Quick Ball ne uspe. Možete proveriti da li je Pokémon već registrovan tako što ćete ga označiti ZL-om, i ako ima ikonu Poké Ball-a pored svog imena, već je u vašem Pokédex-u.

Ako vam dosadi hvatanje Pokémona pre nego što dostignete 150, možete koristiti slatkiše da podignete nivo svojih nedavno uhvaćenih Pokémona i evoluirate ih za dodatne unose u vaš Pokédex. Budući da su Pokémoni u Kitakami oko nivoa 60, obično je dovoljno da jednom podignete nivo Pokémona da bi se evoluirao.

Nakon što registrujete 150 Kitakami Pokémona, moraćete se boriti protiv Perrin. Nakon što je pobedite, uputiće vas da je sretnete u Timeless Woods. Nakon slikanja za nju i razgovora, uputićete se zajedno u potragu za „Blooodmoon Beast“.

Bloodmoon Ursaluna se bori slično kao Titan u borbi, sa visokim nivoom HP-a. Ne možete ga uhvatiti na tradicionalan način; umesto toga, nakon što ga pobedite, pojaviće se opcija hvatanja, koja vam omogućava da koristite bilo koju Poké Ball po svom izboru za sigurno hvatanje.

Važno je napomenuti da ne možete evoluirati Ursaring u Bloodmoon Ursaluna. Ovaj event Pokémon trenutno može biti doveden samo na ovaj način. Moguće je da će se u budućnosti dodati Peat Blocks, predmet koji se koristi za evoluciju Ursaringa u Ursalunu u igri Pokémon Legends: Arceus. Za sada, uživajte i čuvajte svog retkog medu.

Izvori:
– Pokémon Scarlet and Violet: The Teal Mask DLC
– Pokémon Legends: Arceus