Игре

Arcane: Popularna animirana serija iz Riot Games-a

Summary

Animirana serija Arcane, popularna među fanovima Riot Games-a, ostavila je obožavaoce nestrpljivo čekajući ponovno okupljanje voljenih likova poput Vi i Jinx. Nedavno je direktor Riot Games-a, Nicolo Laurent, objavio prozorski period za izlazak serije, ali fanovi će morati da čekaju […]

Arcane: Popularna animirana serija iz Riot Games-a

Animirana serija Arcane, popularna među fanovima Riot Games-a, ostavila je obožavaoce nestrpljivo čekajući ponovno okupljanje voljenih likova poput Vi i Jinx. Nedavno je direktor Riot Games-a, Nicolo Laurent, objavio prozorski period za izlazak serije, ali fanovi će morati da čekaju do četvrtog kvartala 2024. godine. U međuvremenu, fanovi se zaranjaju u dostupne detalje kako bi zadovoljili svoju žudnju za Arkanom, uključujući i godine Jinx, jednog od centralnih likova.

Prema autorki Arcane serije, Amandi Overton, Jinx, takođe poznata kao Powder u prvom delu serije, je prikazana kao 11-12 godina stara u to vreme. Priča potom napreduje sa vremenskim skokom od otprilike šest ili sedam godina između prvog i drugog dela. To bi značilo da je Jinx u drugom i trećem delu serije oko 17-19 godina stara.

Važno je napomenuti da vreme funkcioniše drugačije u svetu Arkane na Runetari, pa se godine ne definišu na isti način kao u stvarnom svetu. Međutim, radi jednostavnosti, kasna adolescentska starost Jinx može se smatrati kanonom.

U pogledu vremenske linije serije, godina rođenja Jinx se nalazi negde između kasnih 960-ih i ranih 970-ih godina.

Fanovi koji su zainteresovani za godine drugih likova će biti zadovoljni saznanjem da su Caitlyn i Vi otprilike iste starosti u prvom delu serije, sa malom razlikom od možda jedne godine. Njihove godine se procenjuju na 14-16 godina.

Važno je istaći da je ovaj članak napisan tokom štrajkova WGA i SAG-AFTRA 2023. godine. Rad koji se ovde opisuje ne bi postojao bez rada pisaca i glumaca koji su trenutno na štrajku.

Arcane je dostupan za strimovanje na Netflix-u, što fanovima omogućava dublje istraživanje priče i likova koje su zavoleli.