Игре

Desetogodišnjica Grand Theft Auto 5

Summary

Grand Theft Auto 5 (GTA 5) nedavno je proslavio svoju desetogodišnjicu od izlaska 2013. godine. Ova visoko ocenjena video igra zaradila je pohvale kritičara i ima ocenu 97% na Metacriticu. Fanovi i igrači širom sveta proglasili su je jednom od […]

Desetogodišnjica Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 (GTA 5) nedavno je proslavio svoju desetogodišnjicu od izlaska 2013. godine. Ova visoko ocenjena video igra zaradila je pohvale kritičara i ima ocenu 97% na Metacriticu. Fanovi i igrači širom sveta proglasili su je jednom od najboljih video igara ikada napravljenih.

GTA 5 je osvojio brojna priznanja, uključujući i Igru godine. Međutim, fanovi postaju nestrpljivi dok s nestrpljenjem očekuju izlazak sledeće igre iz serijala, GTA 6. Iako se na društvenim mrežama pojavljuju procurili materijali i glasine, Rockstar i Take-Two Interactive su ostali zatvoreni u vezi sa nadolazećom igrom.

Spekuliše se o mogućim karakteristikama i igrivosti u GTA 6. Izvor iz Rockstara, koji citira nalog GTA 6 News na Twitteru, tvrdi da će igra imati impresivan broj igračkih trenutaka. Međutim, neki fanovi sumnjaju u autentičnost tih informacija.

Take-Two Interactive, izdavač Grand Theft Auto serijala, nedavno se osvrnuo na cene AAA igara. I dok su neki kupci izrazili zabrinutost zbog rastuće cene igara, izvršni direktor Take-Two Interactive, Strauss Zelnick, izjavio je da nisu primetili mnogo prigovora kupaca povodom cene od 70 dolara. Zelnick je spomenuo da se kupci ili okreću izuzetno iščekivanim hit naslovima ili traže vrednost u igračkim iskustvima.

Dok fanovi proslavljaju 10. godišnjicu GTA 5, iščekivanje naredne igre u serijalu sve više raste. Iako čekanje na GTA 6 može biti frustrirajuće za neke, Rockstar i Take-Two Interactive ostaju fokusirani na pružanje vrhunskih igara svojoj posvećenoj fan bazi.