Игре

G2 Esports trijumfovao na LEC finalu sezone protiv Fnatica

Summary

G2 Esports je izašao kao pobednik iz finala LEC sezone protiv Fnatica u intenzivnom i krvavom okršaju. Serija je bila jedna od najkill-heavier u nedavnoj istoriji profesionalnog League of Legends-a, sa G2 u proseku preko jednog ubistva po minutu u […]

G2 Esports trijumfovao na LEC finalu sezone protiv Fnatica

G2 Esports je izašao kao pobednik iz finala LEC sezone protiv Fnatica u intenzivnom i krvavom okršaju. Serija je bila jedna od najkill-heavier u nedavnoj istoriji profesionalnog League of Legends-a, sa G2 u proseku preko jednog ubistva po minutu u svih tri igre koje su ih dovele do pobede od 3-1. Ovo je pokazalo izuzetne performanse tima tokom letnje sezone.

U prvoj igri, G2 je ostvario 27 ubistava u samo 27 minuta, zatim 26 ubistava u igri dva koja je trajala 25 minuta. Uprkos gubitku treće igre, brzo su se oporavili i postigli 24 ubistva u igri četiri koja je trajala 23 minuta kako bi obezbedili seriju. Izuzetne partije su pružili mid lejner Caps i AD carry Hans Sama, koji su ostvarili 30, odnosno 27 ubistava. Džungler Yike i podrška Mikiks su premašili 50 asistencija tokom meča.

Ova strategija sa velikim brojem ubistava bila je zaštitni znak G2 tokom cele letnje sezone, budući da su u proseku ostvarivali 18,9 ubistava po utakmici, najviše od svih timova u četiri glavne regiona League of Legends-a, prema podacima sa LoL statističke stranice „Games of Legends“. Interesantno je da su tri od pet najboljih timova po broju ubistava po utakmici ovog leta bili iz Zapada, uključujući Golden Guardians i NRG. Istoriski gledano, zapadni timovi obično igraju manje krvave mečeve u poređenju sa svojim istočnim konkurentima, posebno kineskim timovima. Međutim, letnji Split prošle godine je video G2 kao jedini neazijski tim u top pet po broju ubistava.

G2 nije samo dominirao po broju ubistava, već su održavali i impresivno vreme igre. Bili su jedan od samo 11 timova iz glavnih regiona ovog leta sa prosečnim vremenom igre ispod 30 minuta. Osim toga, tim se može pohvaliti impresivnim skorom od 27 pobeda i 6 poraza u igrama od početka letnjeg Splita u junu.

Sjajne performanse G2 ih čine jednim od najboljih timova na svetu pred finalni turnir sezone. Da bi postigli uspeh na međunarodnoj sceni, moraju održavati osećaj hitnosti i nastaviti sa dominirajućom igrom. G2-ova borba za Summoner’s Cup počeće 19. oktobra sa Svajcarskom fazom na Svetskom turniru, dok kvalifikaciona serija za Svetsko prvenstvo počinje 9. oktobra.