Игре

Lista igara koje će zadovoljiti vašu opsesiju Rimskim Carstvom

Summary

Ako se stalno bavite mislima o Rimskom Carstvu, niste sami. Nedavni internet trendovi su probudili interesovanje za ovu drevnu civilizaciju, posebno kod muškaraca. Ako tražite izlaz za svoju opsesiju Rimskim Carstvom, mi vam imamo rešenje. Evo liste igara koje će […]

Lista igara koje će zadovoljiti vašu opsesiju Rimskim Carstvom

Ako se stalno bavite mislima o Rimskom Carstvu, niste sami. Nedavni internet trendovi su probudili interesovanje za ovu drevnu civilizaciju, posebno kod muškaraca. Ako tražite izlaz za svoju opsesiju Rimskim Carstvom, mi vam imamo rešenje. Evo liste igara koje će zadovoljiti vašu želju za svime što ima veze sa Rimom.

Jedna igra koja se ističe je Age of Empires: Definitive Edition. Ova realno-vremenska strategijska igra oživljava istorijske civilizacije uz prelepe 4K remasterovane grafike. Sa svojim bitkama, taktikama i ikoničnim pešadijskim jedinicama, pruža sveobuhvatno iskustvo. Ako vas posebno zanima Rimsko Carstvo, ekspanzija Rise of Rome će vas dublje uvući u ovaj drevni svet.

Za one koji više vole igre gradnje gradova, Cities: Skylines pruža jedinstvenu vezu sa Rimskim Carstvom. Iako nema Koloseume ili rimske kostime, možete još uvek kreirati svoju sopstvenu civilizaciju i izgraditi prostrani grad. Sa beskrajnim mogućnostima za širenje i nadolazećim nastavkom, Cities: Skylines pruža zadovoljavajuću alternativu za one koji ne mogu prestati da razmišljaju o drevnom Rimu.

Ako ste više skloni avanturama sa pričom, vredi istražiti igru The Forgotten City. Smestena u ukletom rimskom gradu, putujete kroz vreme kako biste rešili misteriju njegovog uništenja. Doživite autentičnost antičke rimske umetnosti, arhitekture, kostima i kulture dok se suočavate sa moralnim dilemama koje će oblikovati sudbinu grada.

Assassin’s Creed Odyssey se odvija u drevnoj Grčkoj, ali nudi osvežavajući preokret u odnosu na postavku Rimskog Carstva. Krenite na putovanje kroz otvoreni svet kroz istoriju dok otkrivate tajne prošlosti. Zamenite Cezara sa Argonautima i uživajte u predahu od rimske arhitekture dok se uranjate u svet Leonidasa.

Nijedna lista igara inspirisanih Rimskim Carstvom ne bi bila potpuna bez igre Total War: Rome II. Ova strategijska igra bazirana na vuči vam omogućava da oblikujete sudbinu Rima dok se krećete kroz političke sukobe i bitke. Emperor Edition dolazi sa poboljšanom grafikom i igrivosti, kao i kampanjom Imperator Augustus, gde odlučujete o sudbini carstva nakon Cezareve smrti.

Ove igre nude različite načine da se prepustite vašoj opsesiji Rimskim Carstvom. Bez obzira da li vas zanima strategija, izgradnja gradova, uzbudljiva priča ili istorijsko istraživanje, za svakoga postoji nešto. Zato, prihvatite svoje fascinacije drevnim Rimom i uronite u ove angažovane virtuelne svetove.