Игре

Cyberpunk 2077 dobija značajno ažuriranje 2.0 i ekspanziju Phantom Liberty

Summary

Dugo očekivano ažuriranje 2.0 za igru Cyberpunk 2077 stiže 21. septembra, nudeći igračima značajne promene u RPG-u koji je imao problema od svog problematičnog lansiranja 2020. godine. Pored ažuriranja, jedina ekspanzija igre, Phantom Liberty, će biti objavljena 26. septembra. 2.0 […]

Cyberpunk 2077 dobija značajno ažuriranje 2.0 i ekspanziju Phantom Liberty

Dugo očekivano ažuriranje 2.0 za igru Cyberpunk 2077 stiže 21. septembra, nudeći igračima značajne promene u RPG-u koji je imao problema od svog problematičnog lansiranja 2020. godine. Pored ažuriranja, jedina ekspanzija igre, Phantom Liberty, će biti objavljena 26. septembra.

2.0 ažuriranje i ekspanzija Phantom Liberty donose neophodne promene igri. Iako neće rešiti sve postojeće probleme sa Cyberpunk 2077, predstavljaju mehaničku realizaciju onoga što je igra oduvek želela da bude.

Originalno izdanje igre je imalo svoje prednosti sa odličnim likovima, tematskim elementima i vizuelno impresivnim neon svetlima. Međutim, sistemski problemi su sprečili da postane zaista izuzetno iskustvo za RPG. Ažuriranje 2.0 se hrabro suočava sa ovim problemima uvodeći nove mehanike koje pružaju svežije i poboljšano iskustvo igranja.

Jedan značajan aspekt ažuriranja je dodatak novih stabala veština, što suštinski menja način interakcije igrača sa svetom igre. Igrači sada mogu pristupiti novim sposobnostima i bonusima, prilagođenim određenim stilovima igre. Na primer, izgradnja lika sa „Cool/stealth“ veštinama sada nudi alate poput kamuflaže tokom borbe i mogućnost usporavanja vremena kada budu primetili, pružajući taktičke prednosti u sukobima.

2.0 ažuriranje i ekspanzija Phantom Liberty stvaraju igru koja se potpuno oseća nova i osveženo. Igrači se ohrabruju da eksperimentišu sa novim mehanikama i veštinama pre nego što se upuste u priču ekspanzije. Iako može biti kriva krivulja učenja za igrače koji su navikli na stare mehanike, napor se itekako isplati jer nove sisteme nude više nagrade i uživljenosti.

Iako je nesporno da je Cyberpunk 2077 imao svojih problema pri lansiranju, 2.0 ažuriranje i ekspanzija Phantom Liberty pokazuju posvećenost CD Projekt Red-a u ispravljanju nedostataka igre. Svakako se čini da su ova ažuriranja korak u pravom smeru, udahnjujući nov život igri koja ima potencijal da bude zaista izuzetna.