Игре

Čudna greška u igri Starfield koja omogućava asteroidima da postanu pratilje broda

Summary

Igrači visoko očekivane igre Starfield, koju je razvio Bethesda Game Studios, prijavili su čudnu grešku koja uzrokuje da asteroidi postanu pratilje i prate njihov brod, čak i tokom učitavanja ekrana. U Starfieldu, igrači imaju mogućnost da regrutuju pratilje koje će […]

Čudna greška u igri Starfield koja omogućava asteroidima da postanu pratilje broda

Igrači visoko očekivane igre Starfield, koju je razvio Bethesda Game Studios, prijavili su čudnu grešku koja uzrokuje da asteroidi postanu pratilje i prate njihov brod, čak i tokom učitavanja ekrana.

U Starfieldu, igrači imaju mogućnost da regrutuju pratilje koje će im se pridružiti u njihovim misijama. I dok su mnogi igrači pronašli zadovoljstvo u dostupnim opcijama pratilja, neki su kritikovali ove sporedne likove, tvrdeći da su slabiji u poređenju sa onima koji su pronađeni u Skyrimu i Fallout 4.

Međutim, izgleda da postoji nekonvencionalna „kućna ljubimica“ pratilja sa kojom će se igrači susresti, a koja poprima oblik asteroida sa greškom. Korisnik Reddit-a ReverendRoo podelio je svoje iskustvo sa greškom, navodeći da ima mali asteroid koji prati njegov brod već preko 30 sati igranja. ReverendRoo je pružio više screenshots-a kao dokaz, prikazujući asteroid koji prati njegov brod na različitim tačkama igre.

I drugi igrači su prijavili slične probleme sa asteroidima koji su postali pratilje. Jedan igrač je spomenuo da ima dva asteroida kao pratilje, dok je drugi izrazio frustraciju u pokušaju da se reši greške, navodeći da je pokušao razne metode, kao što su promena broda i restartovanje igre, bez uspeha.

Uprkos nervozi koju može uzrokovati, neki igrači su prihvatili grešku i pronašli humor u ovoj situaciji. Jedan obožavalac je šaljivo uporedio asteroidne pratilje iz Starfielda sa jednom karakteristikom u drugoj igri, rekavši: „BG3 ima Asteriona, Starfield ima Asteroida“.

Čini se da ne postoji garantovano rešenje za eliminisanje greške sa asteroidima. Međutim, neki igrači su spomenuli da asteroidi na kraju sami nestanu. U međuvremenu, igrači mogu naći utehu u činjenici da imaju plutajuću stenu koja ih čuva u prostranstvu svemira.