Игре

Beyond Fest otkriva program za 11. izdanje festivala u 2023. godini

Summary

Beyond Fest, vodeći festival žanrovske filmske umetnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je program za svoje 11. izdanje u 2023. godini. Festival će trajati 15 dana, od 26. septembra do 10. oktobra, i predstaviće 55 izuzetnih filmova na više lokacija […]

Beyond Fest otkriva program za 11. izdanje festivala u 2023. godini

Beyond Fest, vodeći festival žanrovske filmske umetnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je program za svoje 11. izdanje u 2023. godini. Festival će trajati 15 dana, od 26. septembra do 10. oktobra, i predstaviće 55 izuzetnih filmova na više lokacija u saradnji sa Američkom kinematografijom, ekskluzivno predstavljenih od strane NEON-a. Prihodi od prodaje karata će podržavati neprofitnu filmsku instituciju 501c3.

Festival će otvoriti sci-fi remek-delo „The Creator“ iz 20. veka, režisera Gareth Edwards, u Aero pozorištu, dok će sve završiti komedijom-satiricom „Dream Scenario“, autora Kristoffera Borglija, u kojem glumi Nicolas Cage. Ostali značajni filmovi uključuju svetsku premijeru dokumentarnog filma „Welcome Space Brothers“ režiserke Jodi Wille i dobitnika Zlatne palme „Anatomy of a Fall“ autorke Justine Triet, koje prikazuje sponzor NEON.

Program će obuhvatiti raznoliki izbor žanrovskog filma iz celog sveta, uključujući dugo očekivane filmove poput „It’s A Wonderful Knife“, „The Toxic Avenger“, „V/H/S/85“, „Suitable Flesh“ i „Totally Killer“. Redatelji Demián Rugna i Nikhil Nagesh Bhat će predstaviti jeziv triler „When Evil Lurks“ i hiper-nasilno ostvarenje „Kill“.

Festival će takođe odati počast divovima filma kroz retka događanja i panel diskusije. James Cameron, Roger Corman, Michael Mann, Guillermo Del Toro i Brad Bird će biti prisutni da raspravljaju o svojim ikoničnim filmovima. Takođe će biti prikazane restauracije, produžene verzije i posebne projekcije klasika poput „Cemetery Man“, „The Raid“ i „Crash“.

Direktor programa, Evrim Ersoy, izrazio je oduševljenje programom, izjavivši: „Naš cilj ove godine bio je da budemo još veći, istovremeno izlažući publiku novim filmskim autorima koji predstavljaju budućnost. To smo i ostvarili programom koji okuplja najslavnije umetnike iz celog sveta zajedno sa najhrabrijim novim glasovima kinematografije.“

Osim glavnog programa, na novoimenovanom „NEON Theatre at the Los Feliz 3“ biće prikazano 27 besplatnih premijera, koje podržava NEON. Gledatelji mogu očekivati svetske premijere kao što su „Night of the Hunted“ Frana Khalfouna i Alexandre Aje, kao i „History of Evil“ Boa Mirassenija, kao i severnoameričke premijere i premijere restauracija.

Beyond Fest obećava neuporedivu proslavu žanrovske filmske umetnosti i događaj koji je nezaobilazan za filmofile.