Игре

Bethesda najavljuje dodatak Nvidia DLSS tehnologije u igri Starfield

Summary

U nastojanju da poboljša iskustvo igrača, Bethesda je najavila planove da uvede Nvidia-inu tehnologiju Dubokog učenja supervzorkovanja (DLSS) u igru Starfield. Pored DLSS-a, igra će dobiti razne poboljšanja kvaliteta života, kao što su kontrole osvetljenosti i kontrasta, klizač za vidno […]

Bethesda najavljuje dodatak Nvidia DLSS tehnologije u igri Starfield

U nastojanju da poboljša iskustvo igrača, Bethesda je najavila planove da uvede Nvidia-inu tehnologiju Dubokog učenja supervzorkovanja (DLSS) u igru Starfield. Pored DLSS-a, igra će dobiti razne poboljšanja kvaliteta života, kao što su kontrole osvetljenosti i kontrasta, klizač za vidno polje (FOV), podršku za ultrawide monitore u formatu 32:9, pa čak i dugme za jelo.
Pre nego što iskusimo ove nove funkcije, Bethesda će izdati malu ispravku kako bi rešila postojeće bagove ili probleme u stabilnosti. Prema beleškama ispravke, ova inicijalna nadogradnja će se fokusirati na rešavanje glavnih problema i brige oko stabilnosti. Uključuje popravke za stabilnost Xbox Series X/S tokom instalacija, poboljšanja stabilnosti i performansi radi smanjenja pada i poboljšanja broja sličica u sekundi, kao i popravke za zadatke koji mogu sprečiti napredovanje igrača.
Obećanje podrške za DLSS dolazi nakon što je AMD, ekskluzivni PC partner za Starfield, saopštio da ne postoje prepreke koje sprečavaju Bethesda-u da uključi DLSS u igru. Nvidia je takođe izdala nedavnu ažuriranje drajvera kako bi poboljšala performanse igre Starfield na svojim grafičkim kartama. Prethodno je Digital Foundry otkrio da Starfield pruža „neverovatno loše iskustvo“ na grafičkim kartama Nvidia i Intel u poređenju sa AMD.
Bethesda je potvrdila svoju saradnju sa Nvidia-om, AMD-om i Intel-om u podršci za drajvere, obezbeđujući da svako ažuriranje uključuje poboljšanja stabilnosti i performansi. Dodatno, podrška za modifikacije će zvanično biti dodata Starfield-u 2024. godine.
Iako su modderi već pokazali jednostavnost integrisanja DLSS 2 i DLSS 3 generacija slika u Starfield, očekuje se da će zvanična podrška od strane Bethesda-e ponuditi precizniju kontrolu nad nivoima kvaliteta DLSS. Takođe, igrači mogu očekivati uvođenje klizača za vidno polje (FOV), kontrole osvetljenosti i kontrasta, kao i menija za kalibraciju HDR-a, što može rešiti brige u vezi sa HDR performansama Starfield-a na OLED televizorima.
Sveukupno, planovi Bethesde da dodaju DLSS i druga poboljšanja kvaliteta života Starfield-u pokazuju njihovu predanost pružanju poboljšanog iskustva igranja igračima. Ove nadogradnje donose vizuelna poboljšanja i veću fleksibilnost, kako bi igrači mogli potpuno da se urone u svet Starfield-a.