Игре

Snajperske puške u CS: GO: AWP vs G3SG1

Summary

Snajperske puške u CS: GO smatraju se vrhunskim oružjem, a AWP i G3SG1 su dva najpopularnija izbora u ovoj kategoriji. Iako su obje puške namijenjene preciznom gađanju na dugom rastojanju, imaju razlike koje čine svaku od njih pogodnom za određene […]

Snajperske puške u CS: GO: AWP vs G3SG1

Snajperske puške u CS: GO smatraju se vrhunskim oružjem, a AWP i G3SG1 su dva najpopularnija izbora u ovoj kategoriji. Iako su obje puške namijenjene preciznom gađanju na dugom rastojanju, imaju razlike koje čine svaku od njih pogodnom za određene situacije.

AWP, poznata kao „oružje visokog rizika i visoke nagrade“, je snajperska puška sa kundakom koja se odlikuje ogromnom snagom. To je jedno od najčešće korišćenih oružja u igri zbog svoje sposobnosti da eliminira neprijatelje jednim hicem. Međutim, spor tempo ponovnog punjenja, spor pokret i mala brzina paljbe su zamene za njegovu nevjerovatnu snagu.

S druge strane, G3SG1 je automatska snajperska puška koja ima višu cenu. Smatra se jednom od najjačih automatskih snajpera u igri i direktno se takmiči sa AWP-om. G3SG1 ima veći kapacitet okvira, što omogućava igračima da lako likvidiraju više neprijatelja. Međutim, ona pati od niske tačnosti pri pucanju bez nišana, sporog kretanja i brzine ponovnog punjenja.

U pogledu statistike, AWP nanosi veću štetu po hicu, što ga čini sposobnim da likvidira protivnike jednim hicem. Ima nešto niži tempo paljbe, ali nudi bolju preciznost i brže ponovno punjenje u poređenju sa G3SG1. G3SG1, s druge strane, ima veći tempo paljbe, ali žrtvuje tačnost i sporije se puni.

Konačno, AWP se izdvaja kao superiorna opcija zbog svoje mogućnosti ubijanja jednim hicem, bržeg punjenja i bolje tačnosti pri pucanju bez nišana. To je veoma fleksibilno oružje koje se ističe u rukama iskusnih igrača. G3SG1, iako snažna automatska snajperska puška, je manje fleksibilna, skuplja i nema mogućnost likvidacije jednim hicem kao AWP.

Zaključno, AWP vlada nad G3SG1 u CS: GO. Njegova snaga i fleksibilnost čine ga omiljenim među igračima, dok ograničenosti G3SG1 ograničavaju njegovu upotrebu na određene situacije. Za više vodiča i ažuriranja CS: GO, pratite Sportskeeda.