Игре

Globalno tržište proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR) očekuje snažan rast

Summary

Tržište proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR) doživljava značajan rast poslednjih godina, postajući ključni aspekt za poslovanje i marketing. Nedavno objavljen izveštaj pruža sveobuhvatan pregled tržišta, uključujući njegovo trenutno stanje, veličinu, obim i tržišni udeo. Ovaj izveštaj pruža vredne […]

Globalno tržište proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR) očekuje snažan rast

Tržište proširene stvarnosti (AR) i virtualne stvarnosti (VR) doživljava značajan rast poslednjih godina, postajući ključni aspekt za poslovanje i marketing. Nedavno objavljen izveštaj pruža sveobuhvatan pregled tržišta, uključujući njegovo trenutno stanje, veličinu, obim i tržišni udeo.

Ovaj izveštaj pruža vredne uvide u AR i VR tržište kroz obimna istraživanja i analizu. Ide dalje od pružanja samo podataka i statistike; deluje kao alat za strategijsku navigaciju, usmeravajući poslovne subjekte ka informisanim odlukama na ovom dinamičnom tržištu. Izveštaj istražuje ključne trendove, segmentacije tržišta prema hardverskim i softverskim tipovima, kao i potrošačke, komercijalne i poslovne primene. Takođe obuhvata regionalnu analizu i pruža opšti obuhvat tržišta.

Globalno AR i VR tržište je vrednovano na 31.758,4 miliona USD u 2022. godini i očekuje se da će dostići vrednost od 220.496,0 miliona USD do 2028. godine, uz CAGR od 38,12% tokom perioda prognoze.

Izveštaj takođe obuhvata ključne igrače u industriji kao što su Magic Leap Inc., Samsung Electronics Co. Ltd., Alphabet Inc., Facebook Technologies LLC i Microsoft Corporation. Osim toga, sadrži nekoliko novih dodataka, uključujući trendove na tržištu, konkurentsku sliku, ponašanje potrošača, segmentaciju tržišta, prognozu tržišta, regionalnu analizu i tehnološke napretke.

Što se tiče segmentacije tržišta, AR i VR tržište je kategorizovano prema hardverskim i softverskim tipovima, kao i prema potrošačkim, komercijalnim i poslovnim primenama. Izveštaj pruža dubinsku analizu ključnih faktora koji stoje iza proširenja tržišta, omogućavajući poslovnim subjektima da usklade svoje strategije na efektivan način.

Izveštaj obuhvata različite regione, uključujući Severnu Ameriku, Evropu, azijsko-pacifički region, Južnu Ameriku i region srednjeg istoka i Afrike. Takođe se razmatra uticaj pandemije COVID-19 i rata između Rusije i Ukrajine na tržište.

Sveukupno, ovaj izveštaj pruža sveobuhvatne uvide, korisne preporuke, konkurentske informacije, mogućnosti na tržištu, analizu rizika i dubinsku analizu tržišta. Omogućava poslovnim subjektima da donose informisane odluke, efektivno strategišu i prepoznaju nove prilike za rast i proširenje.