Игре

ASUS ROG G22CH: Kompaktni gejming PC koji nudi sjajne performanse

Summary

Asus ROG G22CH je kompaktni gejming PC koji ne štedi na performansama. Sa cenom od 2.499,99 dolara, ovaj testni model dolazi sa tečno hlađenim Intel Core i9-13900KF procesorom i Nvidia GeForce RTX 4070 grafičkom karticom, što ga čini više nego […]

ASUS ROG G22CH: Kompaktni gejming PC koji nudi sjajne performanse

Asus ROG G22CH je kompaktni gejming PC koji ne štedi na performansama. Sa cenom od 2.499,99 dolara, ovaj testni model dolazi sa tečno hlađenim Intel Core i9-13900KF procesorom i Nvidia GeForce RTX 4070 grafičkom karticom, što ga čini više nego sposobnim da se nosi sa današnjim igrama. Uprkos svom malom formatu, ROG G22CH se može pohvaliti premijum metalnim kućištem koje izgleda odlično.

Međutim, zamena za snagu i malu veličinu ovog uređaja je buka koju generišu ventilatori dok se trude da ohlade moćne komponente u kompaktnom kućištu. To može biti nedostatak za one koji cene tiho gejming iskustvo.

Kada je u pitanju dizajn, Asus ROG G22CH je kompaktan i izgleda premijumsko sa svojom potpunom metalnom konstrukcijom. Nekoliko je centimetara veći od Xbox Series X, ali manji od desktop računara srednje veličine. Prednji panel ima izgled sa crnim Republic of Gamers logom i RGB osvetljenim trakama za dodatni stil.

G22CH može biti postavljen samo vertikalno radi optimalne strujanja vazduha. Težina sistema je većinom na donjem delu, a gumeni nogari obezbeđuju stabilnost i sprečavaju slučajno prevrtanje.

Iza perforiranih bočnih vrata se nalaze grafička kartica i RGB-osvetljeni CPU vodenim blokom. Modeli sa tečnim hlađenjem dolaze sa dodatnom providnom plastičnom pločom koja se može instalirati kako bi se prikazao hladnjak za tečnost. U sistemu se nalazi osnovna USB tastatura i miš, ali entuzijasti mogu želeti da investiraju u bolji periferijski uređaj.

Kada je reč o priključcima i konekciji, G22CH nudi pristojan izbor. Gornji panel sadrži priključke za slušalice/mikrofon, USB Type-A i USB Type-C. Zadnji priključci su malo ograničeni, sa Ethernetom, audio priključcima, USB Type-A i DisplayPort izlazima. Sistem takođe sadrži ugrađeni Wi-Fi 6E i Bluetooth, mada je potrebno instalirati priloženu antenu za značajan bežični domet.

Kada je reč o nadogradnji, G22CH ima dva M.2 slota za proširenje memorije i dva DDR5 SODIMM slota. Međutim, matična ploča je specifična i ne podržava overclocking.

Ukupno gledano, Asus ROG G22CH je moćan gejming PC koji pruža impresivne performanse u kompaktnom formatu. Iako buka ventilatora može biti nedostatak za neke, premijum dizajn sistema i moćne komponente čine ga odličnim izborom za gejmere koji stavljaju performanse i prenosivost kao prioritet.