Игре

Dominacija AR i VR tehnologija u industriji putovanja i turizma

Summary

Tehnologija proširene stvarnosti (AR) i virtuelne stvarnosti (VR) revolucionizuje način na koji doživljavamo svet, a industrija putovanja i turizma nije izuzetak. Prema izveštaju objavljenom od strane 360 Research Reports, očekuje se značajan rast globalnog tržišta AR i VR u putovanju […]

Dominacija AR i VR tehnologija u industriji putovanja i turizma

Tehnologija proširene stvarnosti (AR) i virtuelne stvarnosti (VR) revolucionizuje način na koji doživljavamo svet, a industrija putovanja i turizma nije izuzetak. Prema izveštaju objavljenom od strane 360 Research Reports, očekuje se značajan rast globalnog tržišta AR i VR u putovanju i turizmu između 2023. i 2030. godine.

Tržište AR i VR u putovanju i turizmu je kontinuirano raslo, a ključni igrači usvajaju nove strategije kako bi unapredili korisničko iskustvo. Prihod od ovog tržišta je iznosio milione dolara 2016. godine, a projekcije ukazuju da će dostići više miliona dolara do 2026. godine, uz impresivan godišnji rast (CAGR) u periodu od 2021. do 2026. godine.

Severna Amerika, posebno Sjedinjene Američke Države, prednjači u usvajanju AR i VR tehnologija u industriji putovanja i turizma. Visoko usvajanje napredne tehnologije u regionu i prisustvo velikih igrača stvorili su brojne mogućnosti za rast. I Evropa je takođe doživela veliki rast u ovom sektoru.

Tržište AR i VR u putovanju i turizmu nudi različite vrste proizvoda, uključujući usluge i rešenja. Potražnja za ovakvim aplikacijama je pokretana i poslovnim putovanjima i turističkim putovanjima. Poslovni putnici koriste AR i VR tehnologije radi unapređivanja produktivnosti i poboljšanja korisničkog iskustva, dok turisti žele uroniti u interaktivna iskustva.

Tržište je kategorizovano prema proizvođačima, regionima i vrstama primena. Izveštaj pruža detaljnu analizu troškova i informacije o lancu snabdevanja, kao i ključne uvide u ponašanje potrošača i dinamiku tržišta. Tehnološka inovacija i napredak u oblasti AR i VR će dalje optimizovati performanse ovih proizvoda u primenama donjeg toka.

Strateški razvoji na tržištu AR i VR u putovanju i turizmu očekuju se da oblikuju industriju na duže staze. Potražnja za AR i VR tehnologijom raste širom industrija, a sirovine koje se koriste za proizvodnju ovih proizvoda takođe se razvijaju. Tržište predstavlja značajnu priliku za rast i privlači nove investicije.

Uticaj pandemije COVID-19 na tržište AR i VR u putovanju i turizmu pažljivo se prati. Iako je pandemija direktno uticala na tržište, trend oporavka je očigledan, a investitori ostaju optimistični u vezi budućnosti industrije. Važno je da igrači u industriji putovanja i turizma prilagode se promenljivom pejzažu i iskoriste potencijal AR i VR tehnologija kako bi pružili izuzetna iskustva putnicima.