Игре

Apple predstavio iPhone 15 Pro sa revolucionarnim mogućnostima za gejmere

Summary

Tokom događaja Wonderlust kompanije Apple, otkrivene su uzbudljive vesti za gejming entuzijaste. iPhone 15 Pro se navodi kao „naredna generacija mobilnog gejminga“ sa podrškom za popularne naslove poput Assassin’s Creed Mirage i Resident Evil 4 Remake. Mobilne igre koje se […]

Apple predstavio iPhone 15 Pro sa revolucionarnim mogućnostima za gejmere

Tokom događaja Wonderlust kompanije Apple, otkrivene su uzbudljive vesti za gejming entuzijaste. iPhone 15 Pro se navodi kao „naredna generacija mobilnog gejminga“ sa podrškom za popularne naslove poput Assassin’s Creed Mirage i Resident Evil 4 Remake.

Mobilne igre koje se igraju direktno na uređaju, a ne putem oblaka ili drugih uređaja, značajno su napredovale u poslednjih nekoliko godina. Međutim, još uvek nisu dostigle nivo modernih PC ili konzolnih igara. Apple ima za cilj da to promeni sa iPhone 15 Pro, koji obećava niz specifičnih karakteristika za gejming.

Jedan od ključnih istaknutih elemenata je potpuno novi GPU sa Apple-ovom dizajniranom shader arhitekturom. Fokusiran na performanse i efikasnost, 6-jezgarni GPU iPhone 15 Pro nudi kompleksne aplikacije i nove funkcije za renderovanje. U odnosu na prethodnika, GPU je 20% brži.

GPU takođe ima hardverski ubrzano praćenje zraka, čineći ga najbržim uređajem za praćenje zraka u bilo kom pametnom telefonu. Apple tvrdi da je GPU iPhone 15 Pro uređaja do četiri puta brži od softverskog praćenja zraka na prethodnom A16 Bionic čipu.

Na iPhone 15 Pro uređaju očekuje nas nekoliko uzbudljivih igara. Ove godine, igrači mogu očekivati naslove poput Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake i Death Stranding. Dodatno, u prvom polugodištu 2024. godine, iPhone 15 Pro će imati Assassin’s Creed Mirage kao prvu konzolnu verziju te igre koja će biti dostupna direktno na pametnom telefonu.

Iako je Apple izneo impresivne tvrdnje o gejming sposobnostima iPhone 15 Pro uređaja, mudro je sačekati zvanične izlazak igara na uređaj pre donošenja sudova. iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max se mogu prethodno naručiti u četiri boje, a dostupni su od 22. septembra.