Игре

Oglas za iPhone 15 otkriva USB-C port i podršku za Backbone One kontroler

Summary

Apple je nedavno objavio da će njihov nadolazeći iPhone 15 imati USB-C port, što je odstupanje od Lightning konektora koji se koristio proteklih deset godina. Ova promena otvara nove mogućnosti za punjače i dodatnu opremu, uključujući kompatibilnost sa Backbone One […]

Oglas za iPhone 15 otkriva USB-C port i podršku za Backbone One kontroler

Apple je nedavno objavio da će njihov nadolazeći iPhone 15 imati USB-C port, što je odstupanje od Lightning konektora koji se koristio proteklih deset godina. Ova promena otvara nove mogućnosti za punjače i dodatnu opremu, uključujući kompatibilnost sa Backbone One kontrolerom, čime se PlayStation Portal potencijalno manje koristi.

Backbone One kontroler, prepoznatljiv po svojem USB-C priključku, dizajniran je da se prilagodi oko vašeg iPhone-a, pretvarajući ga u igraću konzolu sličnu Nintendo Switch-u. Dok prethodni modeli iPhone-a s Lightning konektorima možda neće moći koristiti Backbone One, vlasnici iPhone-a 15 će imati prednost jer će moći strimovati sadržaj sa svoje PS5 pomoću ovog kontrolera.

Backbone One kontroler nudi praktičan način za igranje PS5 igara, eliminirajući potrebu za povezivanjem s DualSense kontrolerom. Pored toga, omogućava vam strimovanje igara s konzole bez muke stalnog povezivanja i odspajanja kontrolera. Cena kontrolera je 100 dolara, postavljajući pitanje da li predstavlja bolju investiciju u poređenju s 199 dolara vrednim PlayStation Portal-om.

PlayStation Portal je dizajniran posebno za strimovanje PS5 igara, ali je dobio pomešane kritike u vezi s performansama. S druge strane, Backbone One tvrdi da je kompatibilan ne samo s PS5, već i s Xbox-om, Steam-om i mobilnim igrama. Takođe podržava Bluetooth slušalice, pružajući svestranije audio iskustvo u poređenju s Portal-om.

Postojeći Backbone One kontroleri s USB-C priključkom dobiće podršku za iPhone 15 putem softverske nadogradnje na Android aplikaciji. Oni koji sada kupuju kontroler mogu uživati u kompatibilnosti s Android uređajima i iPhone-om 15 odmah iz kutije.

Prednaručivanje iPhone-a 15 otvara se 15. septembra, a zvanični datum izlaska je 22. septembar. PlayStation Portal je zakazan za lansiranje 15. novembra, dok je Backbone One dostupan za kupovinu već sada.