Игре

Zhou Guanyu će ostati u timu Alfa Romeo (Sauber) za sezonu 2024.

Summary

Tim Alfa Romeo (koji će biti preimenovan u Sauber) je okončao glasine o budućnosti Zhou Guanyua potvrdivši da će on ostati u timu za sezonu 2024. Uprkos spekulacijama o drugim potencijalnim vozačima, Alfa Romeo je odlučila zadržati Zhoua zajedno sa […]

Zhou Guanyu će ostati u timu Alfa Romeo (Sauber) za sezonu 2024.

Tim Alfa Romeo (koji će biti preimenovan u Sauber) je okončao glasine o budućnosti Zhou Guanyua potvrdivši da će on ostati u timu za sezonu 2024. Uprkos spekulacijama o drugim potencijalnim vozačima, Alfa Romeo je odlučila zadržati Zhoua zajedno sa Valtterijem Bottasom, dok će Theo Pourchaire ostati njihova rezerva.

Iako je Zhou imao izazovnu sezonu u bolidu C43, on je uspeo da prevaziđe očekivanja, postigavši samo četiri boda do sada. Kineski vozač je izrazio svoje oduševljenje potpisivanjem još jednog ugovora sa timom i govorio je o uzbuđenju da vozi pred svojom domaćom publikom u Kini.

Alessandro Alumni Bravi, predstavnik tima, naglasio je važnost stabilnosti kako tim ulazi u period tranzicije. Međutim, sa Pourchaireom koji je na pragu osvajanja F2 prvenstva ove godine i koji čeka svoju priliku da vozi u 2024, Zhou će možda osećati dodatni pritisak tokom sezone.

Odluka Alfa Romea da zadrži Zhoua pokazuje njihovo poverenje u njegove sposobnosti i njihovu posvećenost izgradnji snažnog tima. Dok se približava sezona 2024, navijači će nestrpljivo iščekivati performanse tima Alfa Romeo, sada pod imenom Sauber, sa Zhouom i Bottasom na čelu.