Игре

Remedy Entertainment otkriva da će Alan Wake 2 biti njihova najduža igra do sada

Summary

Kreativni direktor Remedy Entertainmenta, Sam Lake, nedavno je razgovarao o izazovima ispunjavanja očekivanja publike u vezi trajanja igara. Iako je osećao pritisak da produže trajanje svojih igara, Lake je priznao da ima problema da pronađe vreme i interesovanje za igranje […]

Remedy Entertainment otkriva da će Alan Wake 2 biti njihova najduža igra do sada

Kreativni direktor Remedy Entertainmenta, Sam Lake, nedavno je razgovarao o izazovima ispunjavanja očekivanja publike u vezi trajanja igara. Iako je osećao pritisak da produže trajanje svojih igara, Lake je priznao da ima problema da pronađe vreme i interesovanje za igranje igara koje su „zaista, zaista dugačke“. Međutim, on je priznao važnost stvaranja dužih igara kako bi igračima pružili vrednost za njihov novac.

Tokom intervjua, Lake je otkrio da će nadolazeća igra Remedyja, Alan Wake 2, biti njihova najduža igra do sada. Uobičajeno, Remedyjeve igre fokusirane na priču bile su relativno kratke, prosečno trajanje igre je iznosilo oko 10 sati igranja. Međutim, Remedy je prepoznao potrebu da produži trajanje igara i povećao ga na 20 sati ili više u igrama kao što su Control i sada sa Alan Wake 2.

Jedan od aspekata koji je spomenut je kako je Remedy koristio sakupljive termose u originalnom Alan Wakeu da bi produžio vreme igranja. Međutim, dobili su povratne informacije da termosi imaju malu vrednost za ukupno iskustvo igre. Kao odgovor, Remedy je redesignirao značaj sakupljivih predmeta u Alan Wake 2. Na primer, igrači će pronaći termose sa kafom koji će im omogućiti da sačuvaju igru u odmorištima, slično ink trakama u originalnoj Resident Evil seriji.

Lake je takođe govorio o drugačijem tempu igre Alan Wake 2 u poređenju sa prethodnikom. Kao igra preživljavanja horora, Alan Wake 2 će imati generalno sporiji tempo. Lake je uveren da će tempo igre biti u skladu sa prethodnim radom kompanije Remedy i poboljšati ukupno iskustvo.

Dodatne detalje o Alan Wakeu 2 mogu se naći u Edovom letnjem pregledu, gde je opisan kao igra preživljavanja horora sa pametnim detektivskim uređajima. Međutim, postoji zabrinutost da igra može previše da se fokusira na mehaniku pucanja, što potencijalno može narušiti atmosferu igre.

Sveukupno, Remedy Entertainment ima za cilj da izađe u susret zahtevima za dužim igrama, zadržavajući elemente pričanja priča za koje su poznati. Prilagođavanjem mehanike igranja i tempa, teže da stvore angažujuće i uranjajuće iskustvo za igrače.