Игре

Novi Patch za Star Wars Jedi: Survivor donosi poboljšanja za konzole

Summary

Nedavno objavljen Patch Seven za Star Wars Jedi: Survivor adresira nekoliko ključnih problema koje igrači imaju sa igrom. Ova glavna nadogradnja fokusira se na vizualna poboljšanja i optimizaciju, posebno za konzolne verzije igre. Jedna od primetnih promena u Patch Seven-u […]

Novi Patch za Star Wars Jedi: Survivor donosi poboljšanja za konzole

Nedavno objavljen Patch Seven za Star Wars Jedi: Survivor adresira nekoliko ključnih problema koje igrači imaju sa igrom. Ova glavna nadogradnja fokusira se na vizualna poboljšanja i optimizaciju, posebno za konzolne verzije igre.

Jedna od primetnih promena u Patch Seven-u je uklanjanje RT Global Ilumincije i RT refleksija u režimu performansi na PlayStation 5 i Xbox Series X konzolama. Iako odluka može rezultirati manje usavršenim osvetljenjem u određenim područjima, to konačno poboljšava ukupnu performansu i frejmrejtove. Razlika u osvetljenju je suptilna za većinu scena, s samo nekoliko instanci koje pokazuju primetne promene. Dodatno, uklanjanje RT refleksija ponekad može dovesti do problema sa refleksijama na ekranu, posebno na površinama vode.

Međutim, patch takođe donosi neka manja poboljšanja u prikazu vegetacije i spoljašnjih senki, usklađujući ih sa kvalitetnim režimom igre. Čini se da smanjenje zavisnosti od praćenja zraka omogućava unapređenja osnovnih podešavanja, posebno u dugim kadrovima i spoljnim okruženjima.

Kada je u pitanju kvalitet slike, uklanjanje RT Global Iluminacije dovodi do veće rezolucije prirodne renderovanja i smanjenja artefakta. Osnovna rezolucija igre doživela je značajan porast, slike sada prikazuju bliže 1080p u poređenju s prethodnih 720p. Međutim, UI se čini da je smanjen na otprilike 1440p.

Kada je reč o performansama, Patch Seven donosi primetna poboljšanja u frejmrejtu, posebno u zahtevnijim delovima igre. Pri lansiranju, frejmovi su često bili neujednačeni, s prosekom između 40 i 60 sličica po sekundi (fps) i povremenim padovima. Iako nije savršeno, ažuriranje je rezultiralo ukupno glatkijim igranjem.

Iako je Patch Seven adresirao mnoge brige, uklanjanje RT refleksija je i dalje razočaravajuće, jer alternative nisu jednako glatke i ponekad rezultiraju odsustvom refleksija u potpunosti. Uprkos ovom nedostatku, patch je napravio značajan napredak u poboljšanju vizuala i performansi igre Star Wars Jedi: Survivor na konzolama.