Игре

A Boy and His Blob: Retro kolekcija dolazi na Nintendo Switch

Summary

Fanovi klasične NES igre „A Boy and His Blob“ će biti oduševljeni što će Retro kolekcija biti dostupna na Nintendo Switch konzoli. Kolekcija će biti puštena u prodaju 17. oktobra 2023. godine i uključivaće originalnu igru „Trouble on Blobolonia“, kao […]

A Boy and His Blob: Retro kolekcija dolazi na Nintendo Switch

Fanovi klasične NES igre „A Boy and His Blob“ će biti oduševljeni što će Retro kolekcija biti dostupna na Nintendo Switch konzoli. Kolekcija će biti puštena u prodaju 17. oktobra 2023. godine i uključivaće originalnu igru „Trouble on Blobolonia“, kao i Game Boy naslov „The Rescue of Princess Blobette“. Igrači će imati priliku da igraju kako američke, tako i japanske verzije ovih voljenih igara.

U „Trouble on Blobolonia“, igrači udružuju snage sa vanzemaljskim bićem po imenu Blobert, ili Blob za kratko, kako bi spasili Blobovu domovinu od zlog imperatora. Naoružani moći želea od pasulja, igrači moraju pronaći skrivene blago, otkrivati tajne i sakupiti resurse kako bi kupili različite ukuse želea od pasulja. Ove žele bombone omogućavaju Blobu da pređe neverovatne transformacije, pomažući igračima da savladaju prepreke i poraze minione imperatora.

„The Rescue of Princess Blobette“ nastavlja avanturu dok dečak i Blob rade zajedno kako bi spasili princezu Blobette iz ruku zlog Antagonističkog alkemičara. Igrači moraju navigirati kroz lavirintski zamak, suočavajući se sa tajnim sobama, klopama i opasnim preprekama. Hranjenjem Bloba različitim ukusima želea od pasulja, on može da se transformiše u različite oblike, pružajući našim herojima prednost koja im je potrebna da spasu princezu.

Retro kolekcija uključuje i druge funkcionalnosti kao što su plejer za muziku, stanja čuvanja i estetske opcije i filteri. Igrači mogu uživati u originalnoj muzici obe igre, koristiti stanja čuvanja za lakšu igru i prilagoditi svoje iskustvo sa različitim vizuelnim filterima.

A Boy and His Blob: Retro kolekcija će biti dostupna na Switch eShop-u po ceni od 9.99 dolara, a fizikalno izdanje je planirano od strane Limited Run Games kasnije.

Definicije:
1. NES – Nintendo Entertainment System, popularna gaming konzola puštena u prodaju 1980-ih godina.
2. Game Boy – Ručna gaming konzola puštena u prodaju od strane Nintendo 1980-ih godina.
3. Jelly beans – Male, bombone u obliku pasulja sa različitim ukusima.
4. Labyrinthine – Odaje se kompleksnoj i zamršenoj strukturi nalik lavirintu.